Bästa privatlånet för dig

0
1665
Bästa privatlånet för dig

I den djungeln av olika lån och ekonomiska produkter som finns är det lätt att tappa bort sig. Ibland kan man lätt hamna i en knipa som är svår att ta sig ur eller dyker det upp oförutsägbara utgifter som inte kan vänta. I dessa akuta situationer så kanske man nödgas låna pengar och ta ett privatlån.

Några exempel är renoveringar hemma, bilen eller tvättmaskinen som har gått sönder, sjukvård och dylikt eller helt enkelt kanske det saknas pengar på kontot. Många gånger kan ett privatlån vara lösningen som du letar efter.

Vilken långivare är bäst?

Innan vi går igenom vad ett privatlån är kan det vara viktigt att veta hur du på enklast möjliga sätt hittar det perfekta lånet. Det finns många olika banker och låneinstitut som erbjuder privatlån eller blancolån som det kallas.

Några av de mer kända är ICA banken, Sambla, Lendo och Advisa men det finns många fler att välja bland. Om du är osäker kan du först jämföra olika alternativ. Det är mycket viktigt att noggrant jämföra olika lån och de villkor som erbjuds då skillnaden kan vara mycket stor.

Det kan skilja på allt mellan hur stor ränta du betalar, engångsavgifter och hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet. Internet gör detta mycket lättare nu för tiden och hos de flesta kan du ansöka om ett privatlån direkt via webbläsaren. I vissa fall räcker även ett sms om du redan är kund hos långivaren.

En av de ytterligare teknologiska fördelarna är att lånet ofta blir tillgängligt på ditt bankkonto redan samma dag eller nästa vardag. Detta är perfekt om du verkligen har bråttom att få pengarna.

Vad är ett privatlån?

När du funderar på att ta ett privatlån finns det ett antal saker du bör tänka på. Ett privatlån är som vilket annat lån som helst men långivaren kräver generellt sett inte någon säkerhet eller kontantinsats för att ge dig lånet. I och med detta finns det olika villkor på lånet som oftast är sämre än på ett vanligt lån.

Det kan vara både räntan och tiden du har att betala tillbaka lånet. Tiden som du måste betala tillbaka lånet är oftast dessutom betydligt lägre då lånesumman dessutom är lägre. Detta betyder inte att du inte kan låna större summor som ett privatlån men ofta överstiger dessa inte 100 000 kr.

Vissa långivare tar inte hänsyn till dina betalningsanmärkningar när du ansöker om lånet vilket är en stor fördel om du har haft problem med att betala en skuld tidigare. Många anser att dina möjligheter att betala tillbaka lånet i framtiden är viktigare än vad som har hänt tillbaka i tiden.

Det finns dock alltid ett par krav som du bör vara medveten om:

  • Du måste en årsinkomst som generellt är över 100 000 kr.
  • Du måste ha en fast inkomst, bidrag eller eget företag.
  • Du måste vara över 18 år och till och med 20 år i många fall.
  • Du får inte ha några skulder hos kronofogden.

Ett lån är alltid ett lån och det är viktigt att du är medveten om du kommer att ha råd att betala tillbaka på skulden varje månad.

Previous articleKlarna: Något är fel på den svenska kreditmarknaden
Next articleSpiffbet påkallar tvångsinlösen av kvarvarande aktier i Metal Casino

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here