Betsson AB (publ) – resultatuppdatering för tredje kvartalet 2022

0
521
  • Fortsatt stark utveckling för Betsson i det tredje kvartalet, drivet av generellt hög kundaktivitet. Intäkterna i kvartalet förväntas uppgå till 199–201 MEUR, vilket är den högsta nivån någonsin för Betsson i ett enskilt kvartal.
  • Rekordhögt rörelseresultat (EBIT) under det tredje kvartalet som beräknas uppgå till 37,5–39,0 MEUR, vilket överstiger konsensus för perioden.
  • En generellt hög kundaktivitet i kombination med en fördelaktig intäktsmix och skalbarheten i Betssons affärsmodell har bidragit till det höga rörelseresultatet.
  • Marginalen i sportboken uppgick preliminärt till cirka 8,3% för kvartalet, vilket är i linje med de två senaste kvartalen 2022 men något högre än det historiska genomsnittet.

Betsson förväntas redovisa nya rekord för intäkter och rörelseresultat i det tredje kvartalet, drivet av såväl sportbok som kasino. Koncernens intäkter förväntas uppgå till 199–201 MEUR och rörelseresultatet (EBIT) förväntas uppgå till 37,5–39,0 MEUR. Motsvarande siffror för Q3 2021 var 170,0 MEUR respektive 31,7 MEUR.

Tillväxten har drivits av regionerna Latinamerika och Central- och Östeuropa samt Centralasien (CEECA). En ytterligare drivkraft för tillväxten i det tredje kvartalet har varit hög omsättning i sportboken tack vare den tidigarelagda säsongsstarten för de europeiska fotbollsligorna i augusti, på grund av det kommande världsmästerskapet i fotboll i november-december.

Sportboken fortsätter att utvecklas till en allt viktigare del av den totala affären för Betsson tack vare de senaste årens satsningar på att stärka produkten och expandera geografiskt på flera nya marknader. Marginalen i sportboken uppgick preliminärt till cirka 8,3% procent för kvartalet, vilket är i linje med de två senaste kvartalen 2022 men något högre än genomsnittet för de senaste åtta kvartalen som uppgår till ungefär 7,7 procent.

Fullständig information kommer att redovisas i samband med Betsson AB:s delårsrapport för det tredje kvartalet som offentliggörs den 26 oktober 2022.

För ytterligare information, kontakta:
Martin Öhman, CFO Betsson AB
+46 (0)8 506 403 00, ir@betssonab.com

Roland Glasfors, Vice President Communications & Investor Relations, Betsson AB

+46 760 024863, ir@betssonab.com

 

Denna information är sådan information som Betsson AB är skyldigt att offentliggöra

enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående

kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 6 oktober 2022 kl. 15:00 CEST.
 

Om Betsson AB
Betsson AB (publ) är ett holdingbolag som investerar i och förvaltar snabbväxande bolag inom onlinespel. Bolaget är ett av de största inom onlinespel i Europa och har som ambition att växa snabbare än marknaden, både organiskt och genom förvärv. Detta ska ske på ett lönsamt och hållbart sätt, och med olika lokala anpassningar. Betsson AB är noterat på Nasdaq Stockholm (BETS B).

 
Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleWicket Gamings dotterbolag Wegesrand med Bayerns digitala ministerium lanserar två nya episoder av "Wo ist Goldi"
Next articleKindred utnämnt till Årets Karriärföretag 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here