CTEK minskar antalet produktvarianter av elbilsladdare avsedda för den nordamerikanska marknaden – begränsad påverkan på resultat och kassaflöde

0
1136
CTEK kommer att, i samförstånd med bolagets kund i Nordamerika i juli, reducera antalet skräddarsydda produktvarianter som marknadsförs i Nordamerika från två till en variant. Den variant som kommer att levereras är en 19,2 kW premiumvariant, av CTEK speciellt utvecklad för premiumsegmentet inom elbilar.

Det minskade antalet produktvarianter i portföljen kommer att resultera i ej kassaflödespåverkande engångskostnader, främst kapitaliserade utvecklingskostnader, i intervallet 40-60 MSEK, vilket kommer att belasta det tredje kvartalet 2023.

Denna information utgör insiderinformation som CTEK AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 juli 2023 kl. 08:45 CEST.För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Alm, Investor Relations, +46 708 24 40 88, niklas.alm@ctek.com

Om CTEK

CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är internationellt ledande inom batteriladdningslösningar, huvudsakligen för fordon.

Företaget utvecklar en rad olika produkter för fordonsbranschen, från 12V & 24V-laddare till laddningslösningar för elfordon. Produkterna säljs via globala distributörer och återförsäljare, till fler än 50 av världens ledande fordonstillverkare samt genom laddningsoperatörer, fastighetsägare och andra organisationer för att ge tillgång till el-laddningsinfrastruktur.

CTEK har en unik kultur baserad på en passion för innovation. Företaget har ett djupt rotat engagemang för att stötta övergången till en hållbar transportsektor, genom att leva efter branschledande ESG-standarder.

CTEK’s aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap, och handlas under tickern CTEK.

Läs mer på CTEK:s webbplats: www.ctek.com  

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleFantasma Games lanserar nytt spel med flera ledande operatörer
Next articleInbjudan till presentation av Acrouds andra kvartal 2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here