CTEK når en milstolpe – 100 000 sålda laddpunkter för elfordon

0
602
CTEK når en milstolpe – 100 000 sålda laddpunkter för elfordon
CTEK når en milstolpe – 100 000 sålda laddpunkter för elfordonCTEK har sålt sina första 100 000 laddpunkter för elfordon (EVSE). Det ledande globala varumärket inom fordonsladdning har uppnått denna milstolpe främst tack vare destinationsladdningsinstallationer av CHARGESTORM CONNECTED 2 (CC2) som är monterade på stolpar eller väggar.

Den robusta och tillförlitliga CC2 används i stor utsträckning i offentliga byggnader, på arbetsplatser, i flerbostadshus och vid destinationsladdning där dess enkla installation och användning möjliggörs av dess okomplicerade interoperabilitet med tredjepartsoperativsystem för laddningspunkter. På många laddningsplatser, till exempel parkeringshus, arbetsplatser, köpcentrum och fritidsdestinationer, stöds flera CC2-installationer av CTEKs teknik för lastbalansering för att på ett säkert sätt optimera hur strömmen tas ut från lokala elnät.

Cecilia Routledge, CTEKs Global Director Energy and Facilities, säger: “Vi är glada över att ha nått 100 000 sålda laddpunkter för elfordon, varav de allra flesta på offentliga platser, arbetsplatser och i flerbostadshus. Att ha så många destinationsladdare som driver elbilsförare i Sverige och i allt större utsträckning i andra europeiska länder är ett bevis på den höga kvaliteten och den utmärkta prestandan hos vår CHARGESTORM CONNECTED 2. De första 100 000 laddpunkterna är bara början. Vi fokuserar nu på att nå nya milstolpar och våra mycket erfarna utvecklare skapar nästa generations smarta, framtidssäkrade laddningslösningar för elfordon.”

CC2 är också en laddningslösning för hemmet, tillsammans med den nyligen lanserade portabla NJORD GO. NJORD GO är en lättviktig EV-laddare med en laddningskapacitet på upp till 11 kW som kan väggmonteras hemma men enkelt tas med på resor för laddning på andra ställen. CTEK grundades för mer än 25 år sedan i Dalarna, Sverige, och har över tio års erfarenhet av utrustning för försörjning av elfordon (EVSE) och har ökat sina investeringar i EVSE-produkter och -lösningar avsevärt sedan 2018.

Cecilia sade: “Vi samarbetar med kunderna för att utforma installationer utifrån deras behov och förväntningar. Vi ger råd om tillgängliga bidrag och integrering av programvara, system och utrustning från tredje part. Vi hjälper också till under driftsättningen och via teknisk support efter försäljningen.”

Den prisbelönta CC2 är en laddpunkt med ett eller två uttag och används för att ladda elfordon i hela Storbritannien och Europa. I januari vann CTEK priset som Årets tillverkare av laddningspunkter för elfordon vid Storbritanniens 2023 E-Mobility Awards. CC2 utformades av det svenska företaget CTEK för att vara robust, lätt att installera och använda och skalbar från enstaka installationer till flera laddningsstationer med stöd av aktiv lastbalansering och sömlös integration med övervaknings- och betalningsprogram. Det är CC2 som levererar laddningen till var och en av de mer än 1 000 parkeringsplatserna i ett nytt parkeringsgarage i Hagastaden i utkanten av Stockholm.

CC2 har mjukvaruintegration med större partner för laddningslösningar, bland annat Fuuse, eMabler och Monta, och ansluts till internet via Ethernet-kabel eller ett 3G/4G-modem. Den är kompatibel med CTEK:s NANOGRID för dynamisk lastbalansering, vilket gör att det lokala elnätet inte överbelastas. CTEKs laddningsportal möjliggör fjärrövervakning och fjärrkontroll av laddning, betalningar, redovisning och beräkning av koldioxidbesparingar.

Cecilia Routledge sade: “Vi befinner oss på en spännande resa mot grönare mobilitet och CTEK kommer att fortsätta att spela en ledande roll för att skapa bättre laddningsinfrastruktur runt om i världen.”Presskontakt

Katharine Parker, Group Communications Manager

Tel: +44 (0)7974 141266

E-mail: katharine.parker@ctek.com

Om CTEK

CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är internationellt ledande inom batteriladdningslösningar, huvudsakligen för fordon.

Företaget utvecklar en rad olika produkter för fordonsbranschen, från 12V & 24V-laddare till laddningslösningar för elfordon.

Produkterna säljs via globala distributörer och återförsäljare, till fler än 50 av världens ledande fordonstillverkare samt genom laddningsoperatörer, fastighetsägare och andra organisationer för att ge tillgång till el-laddningsinfrastruktur.

CTEK har en unik kultur baserad på en passion för innovation. Företaget har ett djupt rotat engagemang för att stötta övergången till en hållbar transportsektor, genom att leva efter branschledande ESG-standarder. 

Mer information om CTEK finns på www.ctek.com. 

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleInbjudan till presentation av Betsson AB:s resultat för första kvartalet 2023
Next articleAcroud publicerar årsredovisning för 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here