När hörde du första gången talas om Einar Mattsson, och vad tänkte du om koncernen då?
‒ Under min utbildning på Newton träffade jag Caroline Ferbus-Maars som gav en intressant bild av koncernen, som en bra och stabil arbetsgivare med fokus på förvaltning av bostäder. Vilket överensstämde med just det jag var intresserad av.
Hur ser din yrkesbana ut hittills?
‒ Jag började på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB som biträdande förvaltare för nyproducerade bostadsrätter 2020. 2022 blev jag erbjuden en tjänst som förvaltare på heltid, då jag hade en delad tjänst tidigare. Efter min föräldraledighet 2023 så började jag förvalta både brf:er och externa hyresrätter. Tidigare har jag arbetat som frisör i cirka tre år och därefter studerade jag till fastighetsförvaltare.
Varför blev du just fastighetsförvaltare?
‒ Min pappa tipsade mig om yrket, då han själv gått utbildningen som ung. Jag testade, och under min första praktik kände jag att jag kommit rätt.
Vem ser du upp till yrkesmässigt?
‒ Min kollega Billie Svensson har varit ett fantastiskt stöd kring brf:er och nu när jag arbetar med hyresrätter så är Jonas Svensson och Mattias Holland bra personer att vända sig till när jag behöver bolla ärenden.
Hade du själv någon yrkesdröm som barn?
‒ Då tyckte jag att rörmokare skulle passa mig, med bra betalt och lite skit under naglarna. Mina föräldrar var tveksamma till detta redan då, kanske jag ska säga.
Ditt jobb handlar massor om kommunikation. Vilken är den mest utmanande kommunikationen du har i jobbet?
‒ Att arbeta med bostäder som innebär en trygghet hos många människor är utmanande. Speciellt när det kommer till sena inbetalningar som i slutänden kan leda till avhysning eller plötsliga vattenskador som påverkar den boendes levnadssätt.
Du behöver följa de krav och lagar som gäller, vara tydlig och samtidigt vara en medmänniska och försöka förstå personens situation.
Vad gör Einar Mattsson 2030?
‒ Då är Einar Mattsson digitala i koncernens alla delar.
Vilka är de största fördelarna med att jobba för Stockholms största privata fastighetsägare?
‒ Fördelen är att det finns så många olika yrkesroller under samma tak och inte enbart förvaltning. Det är alltid kul och motiverande att vara på en arbetsplats där du kan fortsätta utvecklas. Även i andra bolag som det är i en koncern som Einar Mattsson.
Vad gör dig lycklig på jobbet?
– Mina kollegor och såklart bra samarbeten med kunder där båda parter är nöjda.
Einar Mattsson gör utöver projektering, byggande och förvaltning viktiga samhällsinsatser som att stötta Läxhjälpen i Hjulsta, simskola i Järva, engagemang i Stockholms stadsmission under årtionden och annat som varken syns eller märks men är viktigt på riktigt. Hur tänker du kring det?
‒ Jag tycker det är fantastiskt att ägarfamiljen och ledningen engagerar sig i delar och områden som är i behov av extra stöttning.
Hur ser en favoritlördag ut för dig?
‒ Vi vaknar redan vid 07.00, lyxar till det med nybakat bröd till frukost med en nyöppnad ost. Sen tar familjen en powerwalk i solen till en lekplats. På kvällen äter vi en god middag som sambon har lagat och äter den tillsammans med nära vänner, eller om min pappa kommer förbi för en runda Chicago (kortspel). Men, de absolut bästa lördagarna är nog när jag ska resa utomlands.
Vad har du för intressen, vad gör du på fritiden?
‒ Jag älskar att promenera snabbt, planera överraskningar och titta på filmer och serier. Mitt största intresse är att resa, men det har jag bara hunnit med fyra gånger i år.
Vad gillar du att läsa?
‒ Favoriterna att läsa är alla böcker som har med relationer och kärlek att göra.
Vilket beslut i ditt liv har haft störst påverkan på hur ditt liv ser ut idag?
– Det måste vara när jag träffade min kille i Thailand. Innan jag mötte honom ville jag inte ha barn eller ens tänka på framtiden. Då levde jag mycket i nuet, var väldigt spontan och gjorde det som tilltalade mig för stunden. Precis som det ska vara när man 20 år. Idag är vi förlovade, har barn, hus och älskar att sova redan vid tiotiden på kvällen.
Berätta något få vet om dig.
– Jag älskar att rensa och tycker inte det finns utrymme för saker som inte används. Men … du kan aldrig ha för mycket kläder.