”Ett tryggt företag med sunda värderingar” — fredagsporträttet med Linn Johansson

0
389

Linn, vad gör en entreprenadingenjör?
– Som entreprenadingenjör sitter jag ute på projekten och där stöttar jag platschefen och arbetsledare med projektekonomin. Det handlar om att hantera slutkostnadsprognoser, ha ekonomimöten med entreprenörer och också hanterar ÄTA (ändrings-, tillkommande- & avgående-arbeten) som avviker från kontraktshandlingarna. Jag är även delaktig i löpande avstämningar av KMA (kvalitet, miljö och arbetsmiljö) så att vi uppfyller kraven och levererar det som beställts.

Hur ser din karriär ut i Einar Mattsson-koncernen?
– Jag kom nyligen tillbaka hit, då en rekryterare kontaktade mig. Jag jobbade här 2007–2015, först som arbetsledare och sedan som entreprenadingenjör. Så jag visste att den familjeägda koncernen är en bra arbetsgivare och blev nyfiken på hur företaget såg ut idag.

Hur kom det sig att du återvände?
– Jag har alltid gillat Einar Mattsson med bredden som finns här. Det är ett tryggt företag med sunda värderingar.

Koncernen har ovanligt många återvändare. Vad är det man längtar tillbaka till som Einar Mattsson har, som andra arbetsplatser saknar?
– Tydlighet och ärlighet i byggprocessen. Jag tror att det ligger mycket i att en koncern både projekterar, bygger, renoverar och förvaltar åt sig själv. Du känner ett ansvar i samtliga skeden i byggprocessen att leverera en produkt som kollegor i koncernen sedan ska ta över och i slutänden förvalta. Vi bygger något tillsammans.

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
– Jag skulle nog säga samma som många andra säger, det familjära och gemenskapen här. För mig är det viktigt att jag trivs och har roligt på jobbet. Alla dagar är inte alltid roliga, men med trevliga kollegor blir jobbet så mycket enklare.

Hur jobbar Einar Mattsson med hållbarhet idag tycker du?
– Väldigt engagerat, vilket också behövs för att vi ska kunna uppnå våra mål.

Vad kan vi bli bättre på?
– Vi vet att vi är duktiga på återvinning, men vi kan bli bättre. Vi kanske i ett ännu tidigare skede än idag inför en renovering, specifikt tittar på vad som går att återvinna. Att ännu tidigare inventera om det finns inredning eller byggmaterial som kan återbrukas som till exempel fönster, radiatorer, hatthyllor med mera. Kan vi behålla och renovera mer istället för att köpa nytt, eller demontera och sälja till byggnadsvård? Bevara äldre material så som fiskbensparkett, profilerade lister och foder. Jag vet att vi gör det i flera projekt, men vi kan som sagt alltid bli ännu bättre.

Vad har du för intressen?
– Just nu är det mycket fokus på att hänga med på barnens aktiviteter. Mina två killar spelar fotboll och handboll så det blir mycket träningar och matcher. Det är väldigt roligt. Självklart försöker jag få utlopp för mina egna intressen också. Just nu har jag flyttat in en äldre fåtölj i vardagsrummet som jag planerar att klä om, sneglar på den från soffan varje kväll och ”arbetsbereder”. Snart kanske jag sätter klorna i den.

Vad har du för knep att dela för att hantera stress?
– Gör listor, det går inte att ha allt i huvudet. Det går ju att göra digitalt men jag tycker att det är skönt att skriva ner i ett anteckningsblock, det fastnar bättre i huvudet då. Det är så skönt att få stryka en punkt när den är utförd.

Hur ser en favoritdag ut för dig?
– Jag tänker mig att vi är på mina föräldrars landställe och att det är sommar. Vi börjar dagen med en långfrukost, spelar något spel med barnen, åker sedan ut med båten till en ö och käkar medhavd lunch, badar och slumrar till på en solvarm klippa. Väl hemma igen så blir det en liten cykeltur och sedan middag på ute på altanen.

Avslöja något som få vet om dig.
– Att jag har varit lärling hos en möbeltapetserare.

Nu när vi ställer om vår ekonomi, energi, påverkas av det som händer i världen och i politiken, vad gör du för att minska oron och hitta glädjeämnen i vardagen?
– Stäng av push-notiser från nyhetsflödet på mobilen, sänk värmen hemma, tänd levande ljus och mys med familjen.

Source link

Previous articleHög kundnöjdhet bakom starkt resultat för If
Next articleBlick Global Group meddelar sista dag för handel med BTU och första dag för handel med teckningsoptioner av serie TO4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here