Fintechbolaget Yabie förvärvar ledande kassabolaget Cash IT och expanderar i Norden

0
473Stockholm, 3 februari 2022 | Snabbväxande fintechbolaget Yabie AB (publ.) har förvärvat samtliga aktier i Cash IT. Cash IT är en ledande nordisk aktör inom betalningslösningar för segmentet in-store retail med huvudsakligt fokus på större butikskedjor. Förvärvet är det största Yabie har genomfört hittills och genom det ökar bolaget sin kundbas i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Cash IT har utvecklat en molnbaserad plattform med flera djupa integrationer mot affärssystem (ERP) från bland annat Microsoft, Visma, Jeeves och Fortnox. Integrationerna skapar unika förutsättningar för effektiv omnikanal. Kundlistan består av Swedol, Tools, Zoo.se och Buttericks med flera.

“Vi är stolta och glada över att välkomna Cash IT till Yabie. Det är ett mycket välskött bolag som möjliggör att vi nu kan bredda vårt erbjudande mot retailsegmentet. Samtidigt tar vi klivet in på den norska marknaden och får en betydande tillväxt av kunder och omsättning”, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

Yabie har genom sitt fokus på mindre handlare vuxit snabbt senaste åren och har idag tusentals kunder i detta segment. Genom förvärvet öppnar Yabie upp en helt ny marknadsvertikal för retail och större retailkedjor med fokus på skräddarsydda integrationer. Den potentiella marknaden för betalningslösningar och moderna kassalösningar inom detaljhandeln uppskattas till över 200 000 kassor enbart i Norden, en marknad som är värd 3-4 miljarder SEK per år.

“I över 20 år har vi utvecklat ett av marknadens mest pålitliga betalsystem med över 1000 kunder i Norden. Bolaget är nu redo att ta nästa steg i sin utveckling och vi ser fram emot att bli en del av den spännande resa som Yabie har påbörjat” säger Robert Karlsson, grundare och vd på Cash IT.

Mathias Plank, grundare och vd på Yabie, fortsätter:

“Utöver den snabba organiska tillväxt som Yabie har, så har vi även förvärvat bolag som gör att vi kan snabba på expansionstakten ytterligare. Marknaden för kassa- och betalningslösningar är mycket fragmenterad där Yabie driver en konsolideringsresa. Vi har för avsikt att leda och driva på en fortsatt konsolidering inom detta affärsområde.”

Efter förvärvet har Yabie en årlig transaktionsvolym som överstiger 4 miljarder SEK (Gross Payment Volume).

Cash IT kommer successivt bli en del av Yabies varumärke under 2022 och bedrivas som ett helägt dotterbolag med tydliga synergieffekter mellan bolagen.

Under sommaren 2021 genomfördes en nyemission där Yabie tog in ytterligare 220 MSEK och sedan tidigare återfinns bland annat Swedbank AB och Creades på ägarlistan i Yabie.

För mer information, kontakta:
Mathias Plank, Grundare och VD, Yabie, +46 70 5360200, mathias@yabie.com
Karl Garberg, CMO, +46 708 800 875, karl@yabie.com

Om Yabie AB (publ.)
Yabie är ett svenskt fintechbolag som utvecklar en flexibel och mobil Point-of-Sale och Payments-lösning. Resan började 2017 med att utveckla en betallösning för Apple-auktoriserade butiker i Norden och har sedan dess vuxit till över 5000 företagskunder. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 500 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och Brightly Ventures. Bolaget grundades av serieentreprenören Mathias Plank (VD). Kuriosa: på arabiska betyder يبيع (Yabie) att sälja. Mer information: www.yabie.com

Om Cash IT AB
Cash IT är en helhetsleverantör av kassalösningar och betallösningar för butiker och butikskedjor inom detaljhandeln. Bolaget har utvecklat en molnbaserad plattform för att genomföra säkra och snabba betalningar inom Retail. Bolaget har funnits i 20 år och har kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Mer information: www.cash-it.se

Yabie är ett svenskt fintechbolag som utvecklar en flexibel och mobil Point-of-Sale och Payments-lösning. Resan började 2017 med att utveckla en betallösning för Apple-auktoriserade butiker i Norden och har sedan dess vuxit till över 5000 företagskunder. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 500 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och Brightly Ventures. Bolaget grundades av serieentreprenören Mathias Plank (VD).
Taggar:Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleNya operatörer ger intäktsrekord för Fantasma Games
Next articleInbjudan till presentation av Acrouds bokslutskommuniké 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here