Fortnox integrerar med Skatteverket – bokföring av skattekontot automatiseras

0
186
Fortnox integrerar med Skatteverket – bokföring av skattekontot automatiseras
Fortnox integrerar med Skatteverket – bokföring av skattekontot automatiserasNu finns en integration mellan Fortnox och Skatteverket som gör det möjligt att hantera transaktioner på Skattekontot med automatisk bokföring. I kombination med funktionen Regelverk utgör integrationen ett viktigt steg på vägen mot en helautomatiserad bokföring.

Integrationen har startats i liten skala under hösten och kan nu användas av alla företagare och redovisningsbyråer som jobbar med bokföring i Fortnox. Den hämtar både saldot och alla transaktioner från skattekontot. Det finns dessutom stöd för att hantera transaktionerna direkt i Fortnox och möjlighet att automatisera bokföring som gäller skattekontot:

– Vår lösning med Skatteverket tar bort flera manuella och tidskrävande moment för Sveriges företagare. Den är unik eftersom vi inte bara hämtar transaktionerna, utan också erbjuder funktionen Regelverk för att kunna automatisera hela processen, säger Jesper Svensson, affärsområdeschef på Fortnox.

Information om transaktionerna hämtas automatiskt in i programmet. Med hjälp av funktionen Regelverk, som är en del av bokföring från kontoutdrag, kan de återrapporterade transaktionerna bokföras automatiskt. Det innebär att kunden kan sätta upp olika parametrar, till exempel beloppsgränser och konton, som i sin tur möjliggör en automatiserad hantering där transaktionerna resulterar i färdiga bokföringsposter.  

– Förutom att spara tid gör integrationen det enkelt för företagaren att uppfylla Skatteverkets redovisningskrav, till exempel för arbetsgivaravgifter, moms och F-skatt. Det är jätteroligt att vårt samarbete med Skatteverket bär frukt och resulterar i nytta för Sveriges företagare, säger Lars Alm, produktområdeschef på Fortnox.

Funktionen är kostnadsfri. För att aktivera den behöver bolagets firmatecknare logga in på skatteverket.se och ge Fortnox läsbehörighet till skattekontot.  

För kommentarer, kontakta

Jesper Svensson, affärsområdeschef Fortnox, 070 – 851 52 19

Lars Alm, produktområdeschef Fortnox, lars.alm@fortnox.se
Om Fortnox

Fortnox AB (publ) är en företagsplattform som knyter samman människor, företag och organisationer. Vi hjälper företag starta, växa och utvecklas. Med smarta tekniska produkter, lösningar och tjänster, och möjlighet att koppla ihop dem med hundratals externa parter, är vi ett nav för företagande i Sverige. Vår vision är att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö samt kontor i Malmö, Linköping och Stockholm. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information se www.fortnox.se

Se aktuell börskurs för Fortnox aktie hos Avanza och Nordnet!

Läs hela pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleZimpler lanserar Paylink-lösning för effektivare fakturabetalningar
Next articleFantasma Games slår nytt rekord under november

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here