Fortsatta förberedelser för att ta emot ansökningar om licenser

0
307

En del har hänt sedan vår senaste rapportering den 26 februari. Regeringen har presenterat sin proposition där de bland annat föreslår Riksdagen att första datum för att kunna skicka in ansökningar till Lotteriinspektionen ska vara den 1 augusti 2018. Regeringen har även aviserat att myndigheten ska få ökat anslag med 19 miljoner kronor, från dagens 51 miljoner kronor.

Vi är mitt uppe i en mycket intensiv arbetsperiod för att få allt på plats. Framförallt fokuserar vi på att ta fram ansökningshandlingar och vägledningar för att kunna ansöka om licens. Nya versioner av Lotteriinspektionens föreskrifter har skickats på remiss med sista svarsdag den 7 maj. Och vi rekryterar nya medarbetare.

På grund av det pressade tidsschemat (där vi är beroende av beslut av riksdagen den 13 juni om den nya spellagen och därefter av regeringen vad gäller förordningen) lägger vi våra resurser på att publicera information på hemsidan så snart vi har nya besked. Vi återkommer med information så snart vi kan via webben och i nyhetsbrev.

Camilla Rosenberg
Generaldirektör

Se information om viktiga datum och händelser framöver, klicka här!

https://www.lotteriinspektionen.se/lagar–villkor/omreglering-av-spelmarknaden2/

Läs mer hos Spelinspektionen.se >

Previous articlePressmeddelande: Stark tillväxt för spelbolag utan svenskt tillstånd, svag utveckling för rikslotterierna
Next articleVitesförelägganden avseende främjandeförbudet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here