Kindred utmanar norskt vite

0
466Kindred Group har genom sitt helägda maltesiska dotterbolag Trannel International Ltd, tagit del av informationen att den norska spelmyndigheten bestämt att återinföra det dagliga vitet mot Trannel International trots de ändringar som Kindred Group vidtagit. Kindred Group motsätter sig att det finns rättslig grund för det icke-verkställbara vitet och fortsätter processen med att få denna fråga prövad i domstol.

Kindred Group plc (Kindred) har genom sitt helägda maltesiska dotterbolag Trannel International Ltd (Trannel), utfört flera ändringar i sitt produktutbud för att säkerställa efterlevnaden av de krav som den norska spelmyndigheten (NGA) ställde i sitt förbudsföreläggande från 2019.

Dessa förändringar har genomförts för att klargöra att företaget inte riktar sig mot invånare i Norge.

Kindred implementerar följande ändringar i linje med de krav som framställts av NGA:

  • Ändring av språk på alla norska sajter till engelska
  • Borttagning av norska flaggan från sajter och kommunikationskanaler
  • Ändring av namnet Storspiller till ett icke-norskt namn
  • Avbrytande av all reklam- och marknadsföring på norska
  • Slutar att erbjuda norsktalande kundservice

Trots dessa ändringar och Trannels tydliga kommunikation om motsatsen, påstår NGA felaktigt att Trannels erbjudande fortsatt riktar sig mot invånare i Norge och har därför beslutat att återinföra vitet.

Trannel motsätter sig NGAs slutsats då det är fullt lagligt för norska invånare att få tillgång till samt använda internationella speltjänster som är licensierade inom EU/EES-området och som erbjuds i en säker och säker miljö, kommer Kindred att fortsätta att passivt acceptera kunder bosatta i Norge. NGA har inte jurisdiktion över Trannel eftersom Trannel har sin hemvist på Malta och är vederbörligen licensierad av den maltesiska spelmyndigheten, MGA. Därför kan beslutet inte verkställas av NGA utanför Norge.

Kindred har en längre tid ansökt om spellicens i Norge då man önskar vara en aktiv del av det norska samhället och bidra genom skatt, investeringar i sport, stödja icke-statliga organisationer och forskningsinstitut.

Kindred är starkt övertygad om att en lokalt licensierad, transparent och icke-diskriminerande spelmarknad i Norge där ansvarsfulla operatörer kan verka under överinseende av behöriga myndigheter är den bästa lösningen för det norska samhället, spelare och operatörer.För ytterligare information:
Maria Angell Dupont, External Communications Manager, Kindred Group
press@kindredgroup.com
+46 72 165 15 17

Om Kindred Group 
Kindred Group är ett av världens ledande nätbaserade spelbolag med verksamhet i Europa, USA och Australien. Kindred Group erbjuder underhållning i en säker, trygg och hållbar miljö för över 30 miljoner kunder via något av de 9 varumärken som ryms inom koncernen. Bolaget har 2 000 medarbetare globalt, medgrundare av European Gaming and Betting Association (EGBA), och medgrundare av IBIA, International Betting Integrity Association, samt är granskat och certifierat av eCOGRA för överensstämmelse med EU:s rekommendation om principer för konsumentskydd och spelansvar från 2014 (2014/478/EU). Kindred Group är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. Läs mer på www.kindredgroup.com  

Nasdaq Stockholm, KIND-SDB  

Taggar:Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleRiskvärdering för onlinespel höjd till högsta nivå av EU-kommissionen
Next articleKåpan Pensioner utnyttjar sin option och köper Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:s andel i Svenska Myndighetsbyggnader AB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here