Klarna Kosma och Krea i nytt partnerskap – ska hjälpa fler små och medelstora företag att få bättre lånevillkor

0
417
Klarna Kosma och Krea i nytt partnerskap – ska hjälpa fler små och medelstora företag att få bättre lånevillkor

Klarna Kosma är Klarnas Open Banking-plattform för banker, fintechs och innovativa handlare. Idag tillkännager Klarna Kosma ett nytt partnerskap med Krea – en digital låneplattform för små och medelstora företag i Sverige. Krea hjälper den här typen av bolag att få låneerbjudanden som är 15 procent större än genomsnittet – till 4 procent lägre ränta.

Stockholm, 25 oktober 2022 – Krea hjälper små och medelstora företag att ansöka om företagslån från det största nätverket av långivare i Sverige. Bolagen fyller enkelt i uppgifter om sitt företag tillsammans med en låneansökan på Kreas plattform. Krea delar sedan detta med över 30 banker och långivare, vilka återkommer med sina bästa låneerbjudanden baserat på den data som anges i ansökan. 

Genom att använda Klarna Kosma kan små och medelstora företag snabbt och säkert dela data på transaktionsnivå direkt från sitt konto hos sin företagsbank till Kreas plattform. Den här typen av detaljerad data om den dagliga verksamheten ger långivare säkerheten att kunna erbjuda större lån till lägre ränta. Små och medelstora företag som delar data från sina bankkonton via Klarna Kosma erbjuds i genomsnitt 15 procent större lån till 4 procent lägre ränta. Detta har bidragit till att Krea godkänner fler lån till små företag, med över 20 000 låneerbjudanden till små och medelstora företag i år.

Det här är ett fantastiskt exempel på att Open Banking skapar faktisk nytta för små och medelstora företag, som är en drivande kraft i många ekonomier. Genom att öka och förenkla tillgången till högkvalitativ data möjliggör Klarna Kosma att fler innovativa fintechs får möjlighet till finansiering med bättre villkor, säger Wilko Klaassen, Vice President för Open Banking på Klarna Kosma.

Efter pandemin har det blivit ännu viktigare för långivare att utvärdera företag baserat på deras senaste kassaflöde. Klarna Kosmas Open Banking-lösning möjliggör för oss att hjälpa fler företag får tillgång till finansiering med bättre ränta, säger Carsten Leth, Chief Commercial Officer på Krea.För mer information, vänligen kontakta:
Press@klarna.com

Om Klarna Kosma:
Klarna Kosma är Klarnas undervarumärke och affärsområde som tar tillvara fördelarna med den snabba tillväxten av Klarnas världsledande Open Banking-plattform. Genom att på ett enklare sätt tillgängliggöra access till fler banker än någon annan Open Banking-leverantör, reducerar Klarna Kosma tiden för nya fintech-tjänster att skala upp sin verksamhet globalt, och tillhandahåller samtidigt väsentliga byggstenar för innovation inom finansiella tjänster. Klarna Kosma förser finansiella institutioner, fintechs och handlare med den nödvändiga anslutningen för att bygga nästa generations fintech-appar och tjänster, genom att ge enkel och säker åtkomst till 15 000 banker i 27 länder runt om i världen med ett enda API. Klarna Kosma som affärsområde kommer att kunna dra nytta av Klarnas massiva tillväxt inom området, efter att ha mer än fördubblat antalet anslutna banker under det senaste året. Idag behandlar Klarna Kosma närmare en miljard informationsförfrågningar till bankkonton varje år.

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleKindred utvecklar samarbetet med EPIC Risk Management på resan mot noll
Next articleBetsson AB (publ) delårsrapport juli-september 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here