Klarna lanserar prisjämförelsetjänst i Sverige, Danmark och Storbritannien – ska hjälpa konsumenter att shoppa smartare

0
1020
Klarna lanserar prisjämförelsetjänst i Sverige, Danmark och Storbritannien – ska hjälpa konsumenter att shoppa smartare

Klarna lanserar ett nytt sök- och jämförelseverktyg i sin app i Sverige, Danmark och Storbritannien. Verktyget jämför tusentals onlinebutiker och hjälper konsumenter att hitta produkterna de söker till det bästa priset. Dessutom ges möjligheten att kunna filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ så att konsumenter slipper leta igenom miljoner oorganiserade träffar hos andra sökmotorer. Sök- och jämförelseverktyget blir ett alternativ till Google och Amazon och därmed en tillförlitlig startpunkt i konsumenters köpresa. Tjänsten blir en viktig del i Klarnas affärsmodell och bygger på fjolårets uppköp av PriceRunner.

Det nya, smarta sök-och jämförelseverktyget hjälper konsumenter att spara både tid och pengar genom att jämföra priser hos tusentals onlinebutiker – och erbjuder därmed både valmöjligheter och alternativ till andra sökmotorer. Genom att jämföra tusentals onlinebutiker sorterar verktyget resultaten i prisordning och hjälper på så sätt konsumenter att snabbt hitta de bästa erbjudandena. Samtidigt kan konsumenter ta del av prisutvecklingen för produkten, vilket ger information om när det bästa tillfället är att köpa. Verktyget blir en integrerad del av Klarna-appen, varigenom konsumenter visas relevant information inför ett köpbeslut – såsom produktomdömen eller om andra onlinebutiker erbjuder bättre priser.

– Du kan ägna hela dagen åt att jämföra erbjudanden på konventionella sökmotorer eller marknadsplatser, men du kommer alltid att tvivla på om du verkligen har hittat den bästa produkten till det bästa priset. Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg gör jobbet åt konsumenterna och jämför tusentals webbsidor i realtid för att säkerställa att de har all information de behöver för att fatta välgrundade och säkra köpbeslut, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna.

– Dagens lansering är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination – som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer.

Verktyget är från och med idag tillgängligt för konsumenter i Sverige, Danmark och Storbritannien, lagom till Black Friday och julhandeln – en tid då många konsumenter letar efter de bästa erbjudandena. I Klarnas nya Holiday-rapport för 2022 uppger 73 procent av de svenska respondenterna att man kommer att jämföra priser mellan återförsäljare oftare i år jämfört med i fjol. Samtidigt uppger 80 procent att det skulle vara användbart att ha en app som skulle kunna hjälpa dem med just detta.

En fördelaktig säljkanal för e-handlare
För handlare blir sök- och jämförelseverktyget en viktig säljkanal som bidrar till att öka deras synlighet, trafik och försäljning. Verktyget ger handlare ett kvalificerat alternativ till Google och Amazon när det gäller att locka trafik till sina onlinebutiker, och ger samtidigt Klarna en viktig ytterligare intäktsström. Detta bygger på Klarnas redan starka affiliatemarknadsföringsverksamhet som genererar 600 miljoner leads per år för Klarnas anslutna detaljhandelspartners.

Sök- och jämförelseverktyget lanserades i USA förra månaden och blir nu alltså även tillgängligt i Klarna-appen i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Om sök-och jämförelseverktyget:

  • Jämför tusentals handlare och hjälper konsumenter hitta produkter till det bästa priset. 
  • Sorterar resultaten i prisordning vilket hjälper konsumenter att snabbt hitta de bästa erbjudandena. 
  • Möjliggör för konsumenter att filtrera sina sökningar på vad som är viktigast för dem så att de slipper leta igenom miljoner ofiltrerade sökresultat. 
  • Visar prisutvecklingen för produkten vilket ger konsumenter information om huruvida man bör köpa produkten nu eller avvakta. 
  • Är en integrerad del av appen där en panel visar allt konsumenter kan tänkas behöva veta om produkten för att ta ett köpbeslut. 
  • Neutral och opartisk ställning till handlare vilket ger trovärdiga och tillförlitliga sökresultat

Anmärkningar till redaktörer:

  • 600 miljoner leads per år baseras på H1 2022-data.För ytterligare information, vänligen kontakta:
Press@klarna.com

Om Klarna
Sedan 2005 har Klarna haft ett uppdrag att revolutionera bankbranschen inom detaljhandeln. Med över 150 miljoner globala aktiva användare och 2 miljoner transaktioner per dag möter Klarna konsumenternas föränderliga krav genom att spara tid och pengar samtidigt som de hjälper dem att vara informerade och ha kontroll. Över 450 000 globala detaljhandelspartners, inklusive H&M, Saks, Sephora, Macys, IKEA, Expedia Group och Nike har integrerat Klarnas innovativa teknologi för att leverera en sömlös shoppingupplevelse online och i butik. Klarna har över 6 000 anställda och är verksamma på 45 marknader. För mer information, besök Klarna.com.

Läs hela pressmeddelandet Cision.com

Previous articleOncopeptides Pepaxti har fått marknadsgodkännande i Storbritannien
Next articleÅrets julklapp 2022 – får oddsen rätt igen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here