Nu kan du betala med kort när du handlar på Blocket

0
286
Nu kan du betala med kort när du handlar på Blocket
Nu kan du betala med kort när du handlar på BlocketKöpare på Blocket har nu möjlighet att betala med kort när de handlar varor på Blocket, lika bra betallösningar som i den vanliga e-handeln. Betalmetoden introduceras på Blocket av Rocker genom tjänsten Blocketpaketet.

Blocket är Sveriges största marknadsplats för begagnade varor. Fintechföretaget Rocker erbjuder tryggare och smidigare handel för Blockets kunder bland annat genom tjänsten Blocketpaketet. 

Nu får Blocket-användare möjlighet att betala för köp med betal- och kreditkort upp till 5 000 kronor. Betalningsalternativet tillgängliggörs genom tjänsten Blocketpaketet. Användare erbjuds även fortsatt andra betalmetoder i Blocketpaketet, som bland annat Swish och möjligheter till delbetalning eller betalning på faktura.

– Vi älskar att hitta nya lösningar på gamla problem. Vi försöker hela tiden lyssna in vad våra användare vill kunna göra och hur tjänster borde fungera, för att kunna utveckla nya alternativ. Det har funnits en tydlig efterfrågan sedan länge på att kunna betala för köp direkt med kort när man handlar på Blocket. Nu har vi löst det för Blockets kunder, säger Hanna Neidenmark, Rockers VD.

– Vårt användarlöfte är att göra hållbara val lika bekväma som nya. Vårt samarbete med Rocker är en viktig pusselbit i det arbetet där vi nu tar nästa steg för att främja cirkulär konsumtion, säger Annette Karlberg, marknadsplatsdirektör för köp & sälj på Blocket.

Blocketpaketet möjliggör smidig och säker handel på Blocket mellan privatpersoner. Användarna kan handla, skicka och betala för varor på Blocket över hela Sverige upp till 20 000 kronor (beroende på betalsätt). Köparen har möjlighet att inspektera en mottagen vara innan slutlig betalning sker till säljaren. Säljaren, som har skickat varan till köparen, kan vara säker på att få betalt eftersom pengarna deponeras genom Rocker. Båda parter identifierar sig med BankID vilket gör köpet tryggt.
 Oscar Hyléen, Kommunikations- och IR-direktör Rocker 

oscar.hyleen@rocker.com 

+46 709 23 59 25
 

Rocker AB (publ) är ett fintechföretag med bas i Stockholm. Rockers vision är att etablera den ledande appen för banktjänster genom att erbjuda finansiella tjänster enklare att använda och mer prisvärda för vanliga människor. Rocker erbjuder dels tjänster inom betalningar, lån, krediter och sparande. Rocker erbjuder även peer-to-peer checkouttjänster till bland annat Blockets användare. Blocket är Sveriges största marknadsplats för begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i EU och står under tillsyn av Finansinspektionen. Största ägare i Rocker är Schibsted och LMK med 32 respektive 17 procent av aktierna. 
 

Du kan även läsa pressmeddelandet hos Cision.com

Previous articleAspire Globals Pariplay Tecknar Avtal Med Lotterioperatören Tenlot Group
Next articleKlarna släpper in-app gaming i samarbete med Flarie för att uppmuntra ekonomiskt ansvarstagande

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here