Järfälla kommun - 200 nya hyresrätter i Viksjö när Järfälla fortsätter att växa

200 nya hyresrätter i Viksjö när Järfälla fortsätter att växa

Newsdesk 22/6 11:57

Järfälla fortsätter att växa i alla stadsdelarna. Den markanvisning i Viksjö som kommunstyrelsen nyligen beslutat om innebär startskottet för planeringen av cirka 200 nya hyresrätter med intilliggande parkområde nära utbyggd service i Viksjö centrum och i bra kollektivtrafikläge.

Det är i anslutning till Fastebolvägen nära Viksjö centrum som byggföretaget Wallenstam fått en markanvisning om cirka nya 200 bostäder med hyresrätt. Redan idag byggs cirka 180 bostadsrätter i direkt anslutning till den nyligen utbyggda centrumanläggningen. Merparten av bostäderna intill Viksjö centrum är idag bostadsrätter, och tillskottet av hyresrätter i området blir ett komplement till bostadsutbudet i Viksjö.

? Jag är glad att vi nu kan gå vidare och utveckla Viksjö med 200 nya hyresrätter, samtidigt som befintligt parkområde rustas upp. Det innebär såväl nya bostäder som en tryggare och attraktivare boendemiljö, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Markanvisningsavtalet innebär startskottet för planeringen av det nya området inklusive den intilliggande parken. Under planeringen ges grannar och övriga kommuninvånare möjlighet att lämna synpunkter inom det som kallas samråd. En ny detaljplan ska antas av kommunfullmäktige och det beräknas ske våren 2018.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Wallenstam

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status