Yobber AB - 3 tips för att lyckas med dina sommarjobbare

3 tips för att lyckas med dina sommarjobbare

Newsdesk 26/6 05:42

Enligt statistik från Arbetsförmedlingens fanns det i år rekordmånga sommarjobb att söka. En stor andel av sommarjobben är inom butik samt hotell- och restaurang där det är viktigt att identifiera kandidater som är såväl service-minded som duktiga på att sälja.

- Ett CV kan säga en del men långt ifrån allt det vi önskar att vi visste om den sökande. För oss är det viktigt att hitta sommarpersonal som sitter på den där unika sociala kompetensen. Ni vet det där lilla extra som skiner i ögonen hos vissa och som sprider sig till kunder och kollegor, säger Camilla af Trampe, HR-chef på ICA Maxi i Växjö.

Yobber erbjuder ett rekryteringsverktyg där man ansöker med en video. Kunderna finns främst inom handeln och hospitality.

- Med videorekryteringen kan våra kunder mycket snabbare identifiera rätt kandidater och rekrytera personal som snabbt levererar resultat. Ett sommarjobb är så pass kort att det blir extra viktigt för arbetsgivaren att hitta medarbetare som direkt kommer igång. Felrekryteringar blir alltid kostsamma, men när det gäller sommarjobb blir konsekvenserna extra tuffa och då ofta mitt under högsäsongen dessutom, säger Peter Paunovic, VD för Yobber.

- Videorekryteringen har varit en ögonöppnare för oss, vi har både sparat tid och pengar i själva rekryteringsprocessen - men också hittat medarbetare som faktiskt starkt bidragit till att öka omsättningen, säger Camilla af Trampe.

Camilla af Trampes 3 tips för att rekrytera rätt sommarpersonal

  1. Ställ relevanta frågor från början för att uppnå bästa resultat. Anpassa frågorna efter avdelning och arbetsuppgifter, använd inte ett standardformulär som är lika för alla.
  2. Ta dig tiden att aktivt lyssna på kandidatens svar.
  3. Påbörja rekryteringen i god tid.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status