Sörmlands Sparbank - 32 ungdomar förverkligar sin affärsidé under sommaren

32 ungdomar förverkligar sin affärsidé under sommaren

Newsdesk 20/6 12:19

I sommar kommer 32 unga entreprenörer starta 20 företag inom projektet Ung Entreprenör. De kommer få förverkliga sin affärsidé och prova på att driva sitt företag under sommaren.

Ung Entreprenör riktar sig till ungdomar mellan 16-25 år, projektet går ut på att ungdomarna får prova på att driva en egen verksamhet under sommaren. Varje företag får ett startbidrag på 2 000 kr per person, en mentor, samt tips, råd och stöttning under hela projektet och tillgång till de bankprodukter som företaget behöver.

Den 20 och 21 juni kommer de unga entreprenörerna att utbildas inom ekonomi, skatter, marknadsföring, försäljning och försäljningsmål samt genomföra grupparbeten kring affärsidéer.

- Genom projektet Ung Entreprenör vill vi inspirera ungdomar att ta klivet och förverkliga sin affärsidé. En annan viktigt del är att introducera dem till entreprenörskap. Vi vill stimulera deras kreativitet och nyfikenhet så att de vågar prova på att omsätta sina idéer i verkligheten även i framtiden, säger Alexander Flygare som är ungdomsansvarig på Sörmlands Sparbank.

Projektet avslutas i september, då samtliga företag lämnar in en slutrapport innehållande resultatrapport och verksamhetsberättelse. Under en avslutningsmiddag delas det ut stipendier i kategorierna Bästa slutrapport, Bästa engagemang och Bästa UE-företag. Ungdomarna kan efter sommaren välja om de vill fortsätta driva företaget vidare eller om de vill avveckla sitt företag.

Ung Entreprenör är ett samverkansprojekt som drivs av Sörmlands Sparbank tillsammans med Södermanlands Nyheter, Katrineholms-Kuriren, Skatteverket samt Nyföretagarcentrum i Nyköping och Katrineholm.


För ytterligare information kontakta Alexander Flygare på telefon 072-241 96 07
eller mail Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status