Leksands Sparbank - 500.000 till skatepark i Leksand

500.000 till skatepark i Leksand

Newsdesk 5/2 13:58

Leksands Sparbank delar ut 500.000 kronor av sin vinst till bygget av Leksands Skatepark vid Siljansvallen.

Föreningslivet kring de organiserade idrotterna är starkt i Leksand, men en trend i Leksand och hela Sverige är att spontanidrotten ökar i popularitet. I de orter som har en skatepark är parkerna naturliga mötesplatser och arenor för spontanidrott där både barn, ungdomar och vuxna samlas.

- Alla vill inte idrotta i organiserade träningar på fasta tider. Det är viktigt att barn och ungdomar är aktiva och har roliga saker att göra på sin fritid. Vi är stolta att bidra till att möjliggöra mer spontanidrottande i Leksand, säger Björn Rinstad, marknadschef på Leksands Sparbank.

Föreningen LEIF, Leksands Extrema IdrottsFörening, har funnits sedan 2003. De märker av det ökande intresset för skatekulturen. Deras nuvarande park i Åkerö som består av "träfeatures" på en liten asfaltsyta är ofta full av människor. De har drömt om en riktig platsgjuten betongpark i många år och för ungefär två år sedan började de ta fram konkreta planer för att få till den nya parken. Och nu ser skateparken ut att bli av. De planerar för byggstart i sommar och invigning våren 2017.

- Det känns fantastiskt att Leksand ska få en riktig skatepark. Det kommer att bli en mötesplats för människor i Leksand men det kommer också att locka skejtare från hela Sverige och Europa. Vi hoppas kunna sätta spadarna i backen i sommar. Vi har ungefär 80% finansierat och jobbar nu med att få till det sista genom att kontakta företag och privatpersoner som vill vara en del av parken, berättar Mattias Gyllenhaak Liss som är ordförande i föreningen.

Privatpersoner kan stödja skejtparken genom att köpa "betongsäckar" för 100 kronor per styck. Swisha valfritt antal betongsäckar á 100 kronor till 123 369 84 04. Företag kan stödja skateparken genom sponsringspaket guld, silver eller brons och få exponering i parken, kontakta föreningen för mer information. Alla privatpersoner som bidrar kommer också att synas på en tavla i parken.

Mattias, Martin, Eric och Lukas som representerar LEIF vid frukostmöet där checken med 500.000 kronor delades ut berättar att målgruppen för parken är alla som gillar att skejta.

- Det är klart att det är fler barn och ungdomar som kommer att vara i parken, men det är många äldre som skejtar nuförtiden också. Det blir även fler tjejer som skejtar för varje år. Parken är till för alla som gillar att skejta helt enkelt, säger Mattias. 

Fakta Leksands Skatepark

Placering: vid Siljansvallen i Leksand
Åkyta: 1600 kvm (Sveriges 5-6:e största skatepark)
Material: platsgjuten betong
Avdelningar: 3 st, en streetdel, en lättare "pool" och en svårare "pool". Se bifogade skisser.
Målgrupp: alla som gillar att skejta
Övrigt: parken kommer att ha bänkar och gräsytor för att bli en naturlig mötesplats. Den kommer också att vara ha belysning så att det går att vara där även på kvällstid
Finansiärer: Allmäna arvsfonden, Leksands Kommun, Leksands Sparbank, fler företag och privatpersoner tillkommer.
Projektör: Pivotech

Kontaktpersoner

LEIF, Leksands Extrema Idrottsförening
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status