Svenska Mäklarhuset - 53 907 kronor ? så mycket skiljer högsta och lägsta genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm

53 907 kronor ? så mycket skiljer högsta och lägsta genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm

Newsdesk 15/12 08:00

Den 14 december kom siffror från Svensk Mäklarstatistik som skildrar utvecklingen på bostadsmarknaden. I genomsnitt har bostadsrättspriserna under det senaste året stigit med 16 procent i Sverige som helhet, och i Stockholms län med 18 procent.

I Stockholms innerstad kostar en bostadsrätt i genomsnitt 87 611 kronor per kvadratmeter. Här har utvecklingen likt länet varit 18 procent det senaste året.

Allra dyrast är bostadsrätterna i Vasastan/Norrmalm, som i genomsnitt kostar 92 526 kronor per kvadratmeter, tätt följt av Östermalm med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 91 062 kronor. På Kungsholmen kostar en bostadsrätt i genomsnitt 84 701 kronor per kvadratmeter och på Södermalm 84 416 kronor.

Ju längre ut från innerstaden desto lägre genomsnittliga kvadratmeterpriser. Billigaste bostadsrätterna finns i Västerorts ytterförorter, där genomsnittspriset ligger på 38 619 kronor per kvadratmeter. I Söderorts ytterförorter ligger priset på 44 921 kronor. Värt att notera är att dessa områden som ligger i botten gällande snittpris är de som ändå haft kraftigast prisutveckling i kommunen under året med en utveckling på 35 respektive 25 procent.

- Innerstaden är ohotad etta när det kommer till priset på bostadsrätter. Vi har tullarna som en klar skiljelinje mellan innerstad och ytterstad, vilket återspeglas i statistiken. Samtidigt ser vi en kraftig procentuell ökning i många kranskommuner till Stockholm. Det skiljer 53 907 kronor mellan högsta och lägsta genomsnittliga kvadratmeterpriset på bostadsrätter i Stockholms kommun. Det är en mycket stor spridning, säger Jesper Höök kommunikatör på Svenska Mäklarhuset. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status