Cool Company Skandinavien AB - ?Administration - ett hinder för många entreprenörer

?Administration - ett hinder för många entreprenörer

Newsdesk 13/6 06:00

Att kunna förverkliga sina drömmar utan att behöva driva ett eget företag har gjort att många tagit steget till egenanställning. Flera faktorer i Cool Companys undersökning EgenanställningsBarometern 2017 pekar på att detta skapar sysselsättning.

Egenanställningsbranschen växer allt snabbare. Cool Company, som är ett av de största bolagen att erbjuda möjligheten att fakturera utan bolag växer med 70 procent per år. En majoritet av Cool Companys användare är egenanställda vid behov. De tjänar pengar på en hobby, ett intresse eller extrajobb ofta vid sidan om sitt ordinarie jobb. Detta leder i många fall till att man till slut tar steget över till att helt stå på egna ben ? som egenanställd.

Enligt en kartläggning bland Cool Companys användare uppger nära hälften (46%) att just slippa administration är den främsta anledningen till att man valde egenanställning istället för att starta eget bolag. Drygt 30 procent vill kunna frilansa utan att driva ett eget företag.

Nära hälften har redan haft eget bolag
Bland Cool Companys användare uppger nära hälften att de tidigare haft eget bolag och en femtedel går direkt från eget bolag till egenanställd. Över hälften av dessa upplever att skatteinbetalningar, momsdeklarationer och annan admin var jobbigt, vilket är huvudanledningen till att nu väljer egenanställning som verksamhetsform.

? Vi sänker trösklarna till ökad sysselsättning. Arbetsmarknaden är under stark förändring just nu och vi ser allt fler som kombinerar flera jobb eller tjänar pengar på sin hobby. Enklare vägar till att tjäna pengar på sin hobby skapar fler jobb och ger en större frihet för den enskilda individen, säger Jan Bergstrand, vd för Cool Company.

EgenanställningsBarometern i siffror
På frågor om admin och skälen till att vara egenanställd, svarar respondenterna så här:

  • En majoritet (72%) är egenanställda vid behov (dvs de har ett annat jobb vid sidan om).
  • Nästan var femte (19%) går från egenföretagare till egenanställd.
  • Nära hälften (45%) har någon gång haft ett eget bolag.
  • Nära var tionde (9%) går från arbetssökande till egenanställd.
  • Att slippa admin är den främsta fördelen (46%) med att vara egenanställd - Frihet över egentid annan viktig fördel (31%).

Se hela undersökningen här:http://bit.ly/egenanställningsbarometern

För mer information
Jan Bergstrand, VD Cool Company: 073-55 11 299.
Se även coolcompany.com

Om EgenanställningsBarometern
Undersökningen utförd av Cool Company är den andra delen i EgenanställningsBarometern - en rapport där egenanställda delar med sig av hur det är att vara egenanställd. Årets barometer genomfördes under de två första veckorna i mars och baseras på 627 respondenter. Två av tre respondenter har varit egenanställda i mer än ett halvår och nära hälften över ett år. Den första delen, om vilka de mest populära egenanställning jobben är,hittas här.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status