SvenskPress.se - ?Advokatfirman Abersten förstärker med Ronny Henning

?Advokatfirman Abersten förstärker med Ronny Henning

Newsdesk 1/2 08:51

Advokatfirman Abersten är en väl etablerad advokatbyrå med verksamhet i Södra Norrland och i Mellansverige och består av ett 30-tal medarbetare från Gävle i söder till Örnsköldsvik i norr. På Gävlekontoret finns idag advokaterna Claes Wallenborg, Bertil Wingqvist, Olov Matsson och Madeleine Ljungberg.

Sedan många år har Abersten i Gävle varit ett starkt fäste inom konkurs- och rekonstruktionsjuridiken och hanterar årligen ett stort antal konkurser i Gävleregionen.

? Vi har arbetat i många år med bland annat affärsjuridik, obestånd, entreprenadjuridik och tvistelösning i domstol och skiljenämnder. Nu är Gävle en expansiv stad i ett mycket spännande skede med stor inflyttning så idag dag arbetar vi till exempel även mycket med projekteringen och juridiken avseende flera av alla de nya fastigheter som skall byggas, berättar Bertil Wingqvist, ansvarig för Gävlekontoret. För att förstärka vårt team har vi nu etablerat ett nytt samarbete med den mycket erfarna affärs- och tvistemålsjuristen advokat Ronny Henning, som är tillbaka till Gävle efter ett antal år i Stockholm.

Ronny Henning har många års erfarenhet av aktiebolagsrättsliga spörsmål och har återkommande uppdrag som ordförande på bolagsstämmor. Han har även varit särskild granskare enligt aktiebolagslagen i börsnoterat bolag.

? Jag hoppas bland annat att kunna bidra inte minst med mina särskilda kunskaper inom offentlig upphandling som jag arbetat mycket med de senaste åren, säger Ronny. Det är verkligen en snårskog av regler som dessutom ändrats en hel del nyligen. Dessutom kommer jag att ha stor nytta av Aberstens betydande specialistkunskaper och stora erfarenhet inom entreprenadjuridiken samt konkurs- och rekonstruktionsjuridiken.

? Vi ser verkligen fram emot den här förstärkningen i lagbygget, säger Claes Wallenborg som tidigare arbetat tillsammans med Ronny mellan 1992 till 2008. ?If you can't beat them, join them?, säger han med passning till kollegorna Olov Matsson med omfattande erfarenhet av tvistelösning och avtalsskrivning (specialiserad på entreprenadjuridik) och Madeleine Ljungberg som specialiserad på tvister handlägger ett stort antal ärenden årligen.

De har nämligen inte arbetat med Ronny tidigare utan haft det tvivelaktiga nöjet att inte jobba med, utan mot Ronny då de mötts i domstol.

? Han är riktigt tuff att möta. Man kan lugnt säga att det känns bättre att ha med Ronny med i vårt lag, intygar bägge unisont!

Det är onekligen ett positivt gäng som är redo att ta sig an regionens juridiska utmaningar. Som ett ytterligare led i Aberstens framtidssatsning kommer man under våren att flytta från de nuvarande lokalerna på Nygatan till helt nya moderna lokaler med utsikt över Stortorget i centrala Gävle.

Abersten Advokatbyrå har allt sedan 1915 hjälpt privatpersoner och företag med juridik och att lösa tvister. Byrån har kontor i Sundsvall, Gävle, Hudiksvall, Östersund och Örnsköldsvik. Medarbetarna har kompetens inom human- och affärsjuridikens samtliga rättsområden som:

 • Affärsjuridik
 • Arbetsrätt
 • Arvsrätt
 • Bolagsrätt
 • Brottmål
 • Ekonomisk familjerätt
 • Entreprenadrätt
 • Fastighets-, hyres- och miljörätt
 • Konkurser och obeståndsrätt
 • Offentlig upphandling
 • Personskaderegleringar
 • Tvister
 • Abersten biträder klienter i samband med tvister inom ett stort antal områden i såväl förhandling, skiljenämnd, domstol och andra forum.

  För mer information se:

  http://www.abersten.com


  Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

  Till pressmeddelandet

  Teckenstorlek

  Tipsa

  Blogga

  Skriv ut
  LÅNEFÖREMEDLARE:  ALLA LÅN:
  - låna pengar snabbt?
  - lån utan uc?
  - lån med betalningsanmärkning?

  Beställ årsredovisningar gratis!

  Börsbolag i pressmeddelandet

  Meda

  Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

   

   

   

   

  DMCA.com Protection Status