Airwatergreen AB - Airwatergreen presenterar ny modell för att avfukta fjärrvärmekammare och göra dem nästintill underhållsfria

Airwatergreen presenterar ny modell för att avfukta fjärrvärmekammare och göra dem nästintill underhållsfria

Newsdesk 26/9 05:01

Airwatergreen presenterar en ny modell för att avfukta fjärrvärmekammare och göra dem nästintill underhållsfria för fjärrvärmebolagen.

Varje år lägger fjärrvärmebolagen åtskilliga miljoner på att reparera och laga trasiga fjärrvärmekammare under städernas gator. Kamrarna, som typiskt är hårt ansatta av höga fuktlaster från regnfall, grundvatten och spruckna ledningar, håller ofta en hög fuktighet. Det orsakar korrosion på rör och utrustning, men även sprucken betong och snabb bakterietillväxt i kammaren. Problemet är välkänt, men den höga temperaturen i kamrarna har tidigare gjort det omöjligt att på ett effektivt sätt kondensera fukten.

Nu presenterar Airwatergreen en helt ny modell för att komma åt problemet en gång för alla.

Kort sammanfattat bygger modellen på att fukten i kammaren sugs in och kondenseras till flytande vatten som sedan enkelt avlägsnas via dagvattensystemet. Till skillnad från äldre tekniker som kondenserar med hjälp av kyla använder Airwatergreens teknik Varmkondensering värme för att göra samma jobb. Det gör den väl anpassad att arbeta i de höga temperaturer som ofta råder i fjärrvärmekammaren.

Modellen ?Torrt klimat? har utvecklats specifikt för fjärrvärmebolagen. För en fast peng garanteras man ett torrt och underhållsfritt klimat i kammaren.

?Man behöver varken äga några maskiner eller hantera service, och budgeten som i fjol avsattes för underhåll kan nu återinvesteras i verksamheten. Avbrott på nätet minimeras och driftpersonalen som tidigare skickades ut på serviceuppdrag sparar tid. Dessutom förbättras arbetsmiljön betydligt när risken för bakterietillväxt nu försvinner?, säger Fredrik Tunberg , Försäljningschef hos Airwatergreen.

Först ut att investera i modellen var Kraftringen som i våras installerade Torrt klimat i 17 fjärrvärmekammare i centrala Lund. Ett halvår senare mår kamrarna bättre än de någonsin gjort.

?Torrt klimat har helt klart förenklat underhållet på vårt fjärrvärmenät. Kamrarna är nu torra och risken för korrosionsskador är borta. Dessutom blev vi av med ett seriöst arbetsmiljöproblem när risken för bakterietillväxt försvann. Vi är mycket nöjda.?, säger Mats Lindholm, underhållsansvarig hos Kraftringen Energi.

Airwatergreen har sedan tidigare utvecklat den nya tekniken Varmkondensering för att kondensera fukt ur luft med hjälp av värme istället för kyla, och där funktion och energieffektivitet är konstant i alla temperaturer. Tekniken har nyligen patenterats i USA, Kina och Ryssland och har kallats nästa generations fukthantering. Tekniken har därefter vidareutvecklats är nu redo att ta steget in på området sorptionskyla.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status