Bohus Havsbruk AB - Alandia försäkring driver ändring gällande dispaschörskostnader

Alandia försäkring driver ändring gällande dispaschörskostnader

Newsdesk 15/3 10:07

Om en kund inte godtar ett beslut av ett båtförsäkringsbolag så får ärendet prövas av Sveriges Dispaschör. Kunden lämnar då in en ansökan till dispaschören och det blir sen en skriftlig process där dispaschören dömer efter de skriftliga dokument som skickats in av kunden respektive försäkringsbolaget. Kostnaden för själva dispaschören och försäkringsbolagets advokat har alltid bekostats av försäkringsbolaget, oavsett om försäkringstagaren (kunden) vinner eller förlorar. Detta skapar en trygghet för kunderna till ett stort försäkringsbolag då man alltid kan få sin sak objektivt prövad av den oberoende dispaschören och utan att riskera att gå i personlig konkurs om man skulle förlora målet. Samtliga försäkringsbolag har följt denna princip alla år tillbaks och det står även i försäkringsbolagens villkor hur kostnaderna ska regleras.

Nu försöker dock Alandia, som enda försäkringsbolag, ändra detta så att kunden istället ska behöva stå kostnaderna både för dispaschören och försäkringsbolagets advokat. En kund som har tecknat försäkring med Alandia ställs därför i en mycket sämre ställning jämfört med kunder till andra båtförsäkringsbolag. Båtägare som har Alandia som försäkringsbolag kommer med största sannolikhet inte våga riskera sin personliga eller sitt företags ekonomi genom att försöka få sin sak prövad av dispaschören fortsättningsvis.

Alandia informerar sina kunder att Alandia själva står för kostnaderna för dispaschören samt egna ombudskostnader samtidigt som de driver denna praxisändring i det dolda. Alandias agerande är tveksamt både etiskt och juridiskt.

Alandia driver förändringen att gälla både fritidsbåtsförsäkringar och yrkesbåtsförsäkringar.

Se under punkt 2 i Alandias inlaga från pågående process hos Sveriges Dispaschör. Bifogad som pdf.

www.dispaschor.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status