Företagarna Stockholms stad - Aleksandar Kunovac, Brovex Mekaniska Verkstad är Årets Företagare i Stockholms stad 2016

Aleksandar Kunovac, Brovex Mekaniska Verkstad är Årets Företagare i Stockholms stad 2016

Newsdesk 17/3 09:28

Aleksandar Kunovac har tillsammans med sin syster Ana tagit över verksamheten deras pappa byggde upp när han invandrade till Sverige i mitten av 1960-talet. Övertaget ägde rum år 2009, när Brovex Mekaniska Verkstad hade en omsättning på 66 miljoner ? och Aleksandar var bara 25 år. Idag har han fyllt 31, ökat omsättningen i samtliga bolag till 150 miljoner kronor, har totalt 300 anställda, satsat internationellt och är en kompetent och omtyckt företagsledare som fokuserar på kvalitet, miljö och en icke-hierarkisk företagskultur. Den 10 mars utsågs han till Årets Företagare i Stockholms stad 2016.

Framgångssagan om Brovex Mekaniska Verkstad började när Aleksandars pappa kom till Sverige från Jugoslavien i mitten av 1960-talet. Sverige var då i stort behov av arbetskraft. Pappan började arbeta på olika verkstäder och blev snabbt mycket omtyckt. Han var duktig och fick rådet att starta ett eget företag. 1972 etablerade han sitt första egna företag, vilket till en början var ett litet enmansföretag. Men det dröjde inte länge innan kunderna strömmade till. Aleksandar följde med sin pappa till jobbet varje helg och tyckte att verkstaden och alla maskiner var väldigt spännande. Efter en tid började han även praktisera, sommarjobba och jobba extra på andra lov. När han var 25 var han redo att ta över rollen som VD.

Juryns motivering:Mod, vilja och delaktighet är det sammanfattande framgångsreceptet för Årets Företagare Stockholms stad 2016. Årets Företagare visar att det är viktigt att våga! Våga lyssna på kunderna, våga göra stora investeringar och att alltid ligga steget före. Detta kombinerat med en stark vilja till att skapa delaktighet med de anställda för att nå ständiga förbättringar och vara i framkant även när det gäller kvalitet och hållbarhet.

Med en omsättningsökning på 230 procent på bara sex år, i en bransch som ofta sägs vara på tillbakagång, visar denna energiska entreprenör att svensk legotillverkning fortfarande kan vara en konkurrenskraftig affär.

Årets Företagare Stockholms stad 2016 visar även att strategiskt tänkande inte har med ålder att göra. Och att en bakgrund från ett annat land kan en vara en viktig framgångsfaktorer när det gäller att skapa värde, arbetstillfällen och utvecklingsmöjligheter både här hemma och utomlands.

Om Brovex Mekaniska Verkstad
Antal anställda: 22
Omsättning: 125 miljoner kronor, vinst 6,3 miljoner kronor
Startår: 1972
Affärsidé: Brovex Mekaniska Verkstad AB är en leverantör av precisionsdetaljer och mekaniska system till bolag i teknikens framkant. Bolaget erbjuder kvalitetssäkrad legoproduktion i stor och liten skala till industrier med höga krav.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status