AlfaBryggan AB - AlfaBryggan AB levererar unik GC-bro i Tollare Marina/Nacka

AlfaBryggan AB levererar unik GC-bro i Tollare Marina/Nacka

Newsdesk 24/6 14:33

Naturvårdsområdet utnyttjas för rekreation och behövde en gång- och cykelbro med möjlighet för passage av kanoter och roddbåtar till ön Mårtens holme. GC-bron är 100m och fick inte förankras i botten på grund av känslig miljö. Som enda leverantör i Sverige kunde AlfaBryggan leverera en lösning enligt gällande krav ställda av NCC/Bonava och Nacka kommun.

I Nacka kommun några minuter från Stockholm ligger området Tollare Marina med fin utsikt över vattnet och nära till naturvårdsområde. Perfekt för de som vill koppla av från stadspulsen. Här behövdes en pontonbro för att nå ut till Mårtens Holme. Det är förbjudet att använda traditionell förankring som rör om på botten av miljöskäl. Isen och dess tryck måste tas i beaktande vilket ställde höga krav på utformning och konstruktion. Underhåll av pontonbron ska kunna genomföras utan att stänga av möjligheten att använda ponton-(gång och cykelväg) och kanotbron.

Genom ett gott samarbete med våra tillverkare och erfarna ingenjörer i Finland togs det fram en bågformad pontonbro med tvärställda pontoner i stål. Dessa ger minimalt motstånd mot vind, vatten, is och maximal bärighet per kvm. Förmodligen den enda GC-bron i Sverige med kanotpassage och sittplatser i form av balkonger och som flyter på pontoner innehållande enbart luft.

Miljöaspekten är ett signum för AlfaBryggan och så mycket som möjligt skall gå att återanvända, återvinna eller tillverkas av återanvänt material. Detta projekt har lågt LCC (livscykelkostnader) och Co2e, alltså klimatpåverkan/ koldioxidavtryck. Det finns inga plastpartiklar som kan spridas i havet. Hållbarheten med underhållsschema och med katodiskt skydd beräknas till >100 år. Eftersom konstruktionen är homogen så absorberar den inget vatten, som exempelvis betongbryggor med öppna cellplast-block. Därför är våra konstruktioner en av få som flyter rakt och håller samma höjd över vattnet år efter år. Ett korrekt miljöval som gynnar köpare, användare, framtid och miljö.

Området i Tollare Marina och den satsning som görs där beräknas vara klart i slutet av 2019 och ska gynna de boende i flera generationer. Därför är vår miljöriktiga lösning en korrekt väg att gå. Vi är tacksamma att vi fått vara med på denna resa. Att hjälpa boende och besökare att komma ut på vattnet i naturen med miljön i fokus.

https://www.alfabryggan.se/flytbrygga/projekt-nacka-kommun-pontonbro-tollare.html

Christer Ulfvengren

VD AlfaBryggan AB

Christer@alfabryggan.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

NCC

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status