Alliansen i Stockholms stad - ?Alliansen på verksamhetsbesök

?Alliansen på verksamhetsbesök

Newsdesk 24/10 05:15

Alliansen i Stockholms stad besöker under hösten verksamheter inom vård- och omsorg, it-branschen och civilsamhällets aktörer för att lyssna in vilka verktyg som behövs från politiskt håll för att underlätta företagande, entreprenörskap och för att öka tryggheten. De verksamheter som Alliansen besöker garanterar idag arbetstillfällen, valfrihet och trygghet för stockholmarna. Alliansens syfte med besöken är att säkerställa att verksamheterna även i framtiden kan göra det.

- Stockholm är möjligheternas stad. Men idag ser vi hur ideella såväl som privata verksamheter äventyras på grund av de styrande majoritetens negativa syn på företagande och höga skattesatser. Vi Alliansen är den kraften i Stockholm som står upp för frihet och möjligheter, då krävs politiker som vågar riva hinder för företag så att fler människor kan ta del av vår stad genom arbete, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd.

- Stockholm byggs starkt av människor och företag som utvecklar välfärden för oss alla, så att vi kan leva fria och trygga liv. Men under den nuvarande majoriteten så rasar Stockholm i näringslivsrankningarna. Vi vill lägga om stadens politik så att företag och ideella organisationer som Blomsterfonden får bättre möjligheter till att växa och bidra till Stockholms utveckling, säger Lotta Edholm (L), gruppledare och oppositionsborgarråd.

- Stockholm behöver bli en attraktiv stad att bo och jobba i, men vi ser hur den rödgrönrosa majoriteten försämrar företagsklimatet och försvårar för ideella krafter att engagera sig. Tillsammans kan Alliansen vända trenden och besöker därför olika verksamhet för att lyssna på vad de behöver, säger Karin Ernlund (C), gruppledare.

- Flera äldreboenden hotas av Reepalus utredning om vinster i välfärden. Om förslagen går igenom kommer det vara omöjligt för många verksamheter att fortsätta. Naturligtvis drabbas många företag negativt men de största förlorarna är ändå de äldre som riskerar att mista en plats på ett omtyckt boende. Välfärdsutredningen riskerar därför med andra ord att bli ett dråpslag mot just välfärden, säger Erik Slottner (KD), gruppledare.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status