2050 - Anders Wijkman ny styrelseordförande i Climate-KIC

Anders Wijkman ny styrelseordförande i Climate-KIC

Newsdesk 23/3 13:30

Idag utses Anders Wijkman till styrelseordförande i Climate-KIC, det största innovations-och forskningsprogrammet på klimatområdet inom EU. Han efterträder John Schellnhuber, grundaren av Potsdam Institute for Climate Impact Research, som har innehaft positionen sedan Climate-KIC grundades 2010.

Climate-KIC vill motverka klimatförändringarna genom innovationer för en koldioxidfri ekonomi. Medlemmar i programmet är ett 30-tal huvudpartners - universitet och forskningsinstitut, stora företag och stora städer. Därtill nära 200 associerade medlemmar. Bland svenska medlemmar märks Chalmers, Göteborgs stad och Malmö stad. Verksamheten är fokuserad kring fyra teman: Hållbara städer, hållbar markanvändning (skog och jordbruk), hållbara produktionssystem och en hållbar finanssektor. Ett viktigt område är också utbildning och Climate-KIC driver program för studenter, start-ups och innovatörer i hela Europa.

- Jag är hedrad över uppdraget. Innovation är en förutsättning för att nå klimatmålen i Parisavtalet ? inte minst i dagens politiska situation, med Trump i Vita Huset och ett EU som är ganska splittrat - och jag ser med tillförsikt fram emot att bidra till att stärka Climate-KICs arbete med att stödja koldioxidsnåla lösningar och nyskapande teknologi, säger Anders Wijkman.

Styrelsen i Climate-KIC ansvarar för strategin och styrningen av programmet. Styrelseordföranden och övriga ledamöter väljs för en period av tre år.

Anders Wijkman är en av två ordföranden (co-president) för tankesmedjan Romklubben, styrelseordförande för Återvinningsindustrierna och styrelseledamot i SIDA. Vidare är han ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien (KVA) samt ledamot i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA).

Läs mer om Climate-KIC här.

Kontakt:

Anders Wijkman

mobil: 0706-301 052

Erik Wennergren, 2050 Consulting

mobil: 0730-290 500

e-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status