Anoto Group AB - Anoto ingår en strategisk allians för att utöka produktportföljen

Anoto ingår en strategisk allians för att utöka produktportföljen

Newsdesk 18/7 06:15

Lund den 18 juli 2016 ? Den 15 juli 2016 ingick Anoto ett strategiskt samarbete med Digiwork, specialist på mönsterbaserad bildkodningsteknik genom användande av mobiltelefoner och surfplattor för mönsterigenkänning samt ett investeringsavtal med Digiworks moderbolag SMark Co, Ltd. (?SMark?). Denna allians innebär gemensam marknadsföring av produkter som ytterligare kommer att stärka Anotos produkterbjudande och utöka Anotos marknader till ytterligare länder bland de växande ekonomierna i Asien.

Kombinationen av Digiwork och Anotos mönsterteknik kommer att resultera i intressanta mobila lösningar för igenkänning och kommer utöka Anotos möjliga marknader bortom digitala pennor. Digiwork är en ledande aktör inom mönsterbaserade säkerhets- och autentiseringslösningar med hjälp av en egenutvecklad teknik för att producera ett nästan osynligt mönster vilket kan verifieras med hjälp av mobila enheter. Bland Digiworks nuvarande kunder finns den indonesiska staten och flera större företag i Asien.

Anoto och Digiwork har även överenskommit att tillsammans utveckla en ?produkt DNA? innebärande en lösning för Big Data-mining, med hjälp av Anotos egenutvecklade unika mönster och Digiwork avkodningsförmåga. Detta gör det möjligt för tillverkare att skriva ut osynliga unika mönster på sina produkter, vilka möjliggör tillförlitlig spårning av konsumentbeteenden och användandet av digitala tillämpningar. Anoto och Digiwork har inlett diskussioner med potentiella kunder om denna lösning.

Den strategiska alliansen innefattar en aktieinvestering om USD 2 miljoner av Anoto i SMark, ett koreanskt bolag noterat på KOSDAQ-börsen i Korea under kortnamnet "SMARK" och som är moderbolag till Digiwork, till en teckningskurs per aktie om KRW 3 435 och som beräknas slutföras omkring den 25 augusti 2016, liksom aktieinvestering om USD 5 miljoner som SMark gör i Anoto till en teckningskurs per aktie om USD 0,09185 och som beräknas slut­föras omkring den 9 september 2016, innebärande ett nettotillskott för Anoto om USD 3 miljoner. Styrelsen för Anoto beslutade den 15 juli 2016 i enlighet med investeringsavtalet att emittera 171 320 884 nya aktier till teckningskursen USD 0,029185 (motsvarande 0,25 kronor enligt valutakursen för USD/SEK om 8,5661 den 13 juli 2016 enligt Riksbankens webbplats ). En extra bolagsstämma i Anoto förväntas hållas omkring den 18 augusti 2016 i syfte att välja en ny styrelseledamot nominerad av SMark.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joonhee Won, VD

För mer information: www.anoto.com eller email

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status