Jokkmokks kommun - ArcticSites och ETIX Everywhere lanserar ett högenergieffektivt datacenter i Sverige, norr om Polcirkeln.

ArcticSites och ETIX Everywhere lanserar ett högenergieffektivt datacenter i Sverige, norr om Polcirkeln.

Newsdesk 14/6 05:30

Luxemburgbaserade ETIX Everywhere och svenska ArcticSites öppnar nu upp för förbokningar i datacentret ?ETIX JOKKMOKK #1? i vattenkraftshuben Porjus, Jokkmokk.

ETIX Everywhere tillkännager det blivande colocation-datacentret med TIERIII+ design. ?Det här blir en top-notch, högkvalitativ anläggning som tillsammans med 100% förnyelsebar energi och multipel fiberredundans gör datacentret till en av Sveriges kraftfullaste colocation-anläggningar?, säger Jörgen Venot, Senior Vice President Northern Countries på ETIX Everywhere.

?En indirekt frikyledesign som den här reducerar energiförbrukningen markant, vilket tillsammans med den konnektivitet som Porjus besitter förser företag och organisationer med en kraftigt ökad konkurrenskraft, vilket kommer väl till pass i den digitala transformeringsprocess som ännu bara är i sin linda i Sverige?, säger Jonas Sukloed från ArcticSites.

Förbokning för kunder är redan igång och installation av utrustning påbörjas så snart en minimivolym av anläggningens kapacitet är bokad. ?Vi kan påbörja konstruktion redan vid en förbokningsvolym om ett par hundra kVA, vilket tydligt indikerar de utmärkta konkurrensfördelar som finns i Jokkmokk?, säger Jörgen Venot, som tillägger att anläggningen även kommer att locka internationella kunder tack vare den väl utbyggda konnektiviteten i området.

Tack vare datacentrets unika design, utvecklad av ETIX Everywhere, kan anläggningen vara i full drift redan inom 16 veckor från att minimivolymen uppnåtts.

Jokkmokk kommuns kommunalråd, Robert Bernhardsson, välkomnar tillkännagivandet av etableringen:

- Detta är glädjande för Jokkmokk men även för hela regionen, särskilt i beaktande av de arbetstillfällen som skapas via kringtjänster runt ett sånt här datacenter. Det innebär ökad omsättning för regionala IT-bolag och en förnyad dynamik i ekosystemet av ICT-företag, vilket ger näringslivet ökade möjligheter i den digitaliseringstransformation vi står inför.

De kunder som väljer ?ETIX Jokkmokk #1? kommer att dra alla fördelar av 24/7/365 driftsövervakning från ETIX Network Operations Center (NOC) i Luxemburg samt den senaste tekniken inom artificiell intelligens och smarta digitala säkerhetssystemlösningar, allt egenutvecklat av ETIX Labs, ETIX egen avdelning för FoU.

?Etix Jokkmokk #1? diversifierar den svenska colocation-marknaden och erbjuder såväl lokala-, som regionala och internationella företag en cutting edge infrastruktur till stöd för sina befintliga och kommande utvecklingsstrategier.

###

ArcticSites

ArcticSites är en svensk datacenteraktör som via partnerskap erbjuder colocation-kapacitet, site-utvecklingstjänster kring datacenter, samt övriga kringtjänster som behövs för att skapa helhetslösningar för kunders IT-drift. ArcticSites grundades 2016 efter flerårig erfarenhet i branschen och framtagande av en utvecklingsprocess som garanterar en datacenter-operatör en time to market understigande fem månader. För mer information se: www.arcticsites.se. Följ oss på LinkedIn.

ETIX Everywhere

ETIX Everywhere är specialiserade på att konstruera och drifta skalbara datacenter och landningsstationer för interkontinentala internetkablar. ETIX Everywhere är baserat i Luxemburg och grundat 2012. Företaget har levererat innovativa datacenterdesigner som kan konstrueras och tas i drift på mindre än 16 veckor. ETIX Everywhere levererar nyckelfärdiga datacenter för stora kunder men även sina egna datacenter där kringtjänster ingår som en service till kunderna. För mer information: www.etixeverywhere.com. Följ oss på TwitterLinkedIn och YouTube

Vid frågor, kontakta:

Jörgen Venot, ETIX Everywhere, +352 691 000 505

Jonas Sukloed, ArcticSites, +4670 640 17 32


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status