Aritco Lift AB - Aritco tar hissen in i vardagsrummet

Aritco tar hissen in i vardagsrummet

Newsdesk 10/3 15:22

I samband med Stockholm Design Week 2016 tog svenska hissproducenten Aritco steget in i det privata hemmet och lanserade en unik hiss designad att passa in i hemmiljö. Bakom hissens design står formgivaren och uppfinnaren Alexander Lervik vars innovationslust i kombination med sitt sinne för ljussättning och industridesign gör hissen till något alldeles speciellt.

 ? Uppdraget att utveckla en hiss likt en möbel har varit en stor designutmaning, det finns både lagar och säkerhetsaspekter att förhålla sig till, förklarar Alexander Lervik. Med detta i åtanke har jag utvecklat både exteriör- och interiördesign, bland annat har jag tagit fram en helt ny lösning för själva kontrollpanelen. Allt för att anpassa den annars opersonliga hissen och förvandla den till ett designobjekt.

Hissen kräver inte mer utrymme än en garderob i det moderna hemmet och är dessutom en god investering för de som vill framtidssäkra och bo kvar i sitt hem. Innerväggarna i hissen anpassas efter kundens unika stil och önskemål. Bland valmöjligheterna finns exempelvis glas i olika toningar och en rad varianter av väggdekor.

? Ljuset har varit en central del i hela designprocessen. Plattformsväggen, kallad DesignWall, har ett bakgrundsljus med en yta som kan draperas med mönster och bilder av Alexander Lervik och andra skandinaviska designers. Ambitionen har varit att möjliggöra största möjliga flexibilitet och tanken är att det ska gå att kunna identifiera sig med sitt hissval genom de olika materialval och färger som erbjuds, säger John Löwbäck, vd på Aritco.

Intresset för innovation ligger till grund för arbetet och Lervik har haft bilindustrin som främsta inspirationskälla för ergonomi och design. Ett tydligt exempel är den nya kontrollpanelen som ersätter hissens traditionella instrumentpanel. Lerviks lösning bygger på ett vred som vrids till önskat våningsplan samtidigt som det hålls in. Utformningen av kontrollpanelen och dess funktion är helt unik på marknaden och ger hissen ett nytänkande och spännande uttryck.

Hissen lanserades den 10 februari i samband med Stockholm Design Week 2016.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Aritco, John Löwbäck, VD, telefon 08-120 40 100 eller 

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status