CFI Group - Aspelin Ramm Fastigheter har landets mest nöjda hyresgäster

Aspelin Ramm Fastigheter har landets mest nöjda hyresgäster

Newsdesk 20/10 12:00

Aspelin Ramm Fastigheter har Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster. Det visar Fastighetsbarometern Kontor som mäter hyresgästernas nöjdhet med lokaler, service och förvaltningskvalitet, som presenterades idag av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

Aspelin Ramm Fastigheter toppar Fastighetsbarometern Kontor 2016 med ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 81,9 och har därmed Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster. På andraplats finner vi förra årets vinnare Hufvudstaden med ett NKI på 81,6. Tredjeplatsen gick i år till Pembroke Real Estate som har ett NKI på 81,5. Årets bästa NKI-förbättring vanns av KLP Fastigheter, som ökade sitt NKI med 3 enheter. Gemensamt för dessa bolag är att de jobbar mycket aktivt med de områden som starkast driver kundnöjdhet.

? Det är med stor glädje och stolthet som jag och mina medarbetare tar emot det här erkännandet från våra nöjda hyresgäster. Priset är ett utryck för att vår idé om innovativ fastighetsutveckling med människan i centrum är både framgångsrik och uppskattad. Samtidigt är det ett pris som ger oss energi i vårt fortsatta arbete med att ha Sveriges nöjdaste kunder även under kommande år. Den här är en titel som vi inte släpper ifrån oss frivilligt, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Det sammanvägda Nöjd-Kund-Indexet sjunker med två enheter och uppnår ett betyg på 73 på en 100-gradig skala, vilket är en tangering av det näst högst uppmätta indexet sedan starten av Fastighetsbarometern 1997. De områden som starkast driver kundnöjdheten är hur fastighetsägaren lever upp till den image bolaget har, den service som ges till hyresgästerna, uppfattningen om den lokal och fastighet man sitter i som hyresgäst samt hur felanmälningar behandlas.

? Under de senaste tio åren har vi sett en positiv utveckling av Fastighetsbarometerns Nöjd-Kund-Index och branschen har blivit allt bättre på kundvård. Årets resultat bryter dock den positiva trenden och för första gången på fem år ser vi en negativ utveckling av index. Allt eftersom branschen förbättrats så har det blivit allt mer krävande att möta hyresgästernas högt ställda förväntningar, något som avspeglar sig i årets resultat. Tangeringen av den näst högsta indexnivån sedan starten av Fastighetsbarometern är dock ett kvitto på att branschen fortsätter prestera på en hög nivå. Det fortsätter dessutom att vara hård konkurrens i toppen av Fastighetsbarometern, där 4 bolag har ett NKI på 80 eller högre, säger Viktor Carlsten, projektansvarig för Fastighetsbarometern på CFI Group.

? Vi vet att nöjda kunder är otroligt viktigt för branschen, för branschens rykte och för branschens lönsamhet. Fastighetsbarometern Kontor skapar möjligheter för fastighetsägare att prioritera de områden i sin förvaltning som är viktigast för hyresgästerna, och är ett bra verktyg för att mäta kundnöjdhet hos hyresgäster, säger Reinhold Lennebo, VD Fastighetsägarna Sverige.

För ytterligare information, kontakta
Viktor Carlsten, projektansvarig CFI Group, 070-334 87 46
Reinhold Lennebo, VD Fastighetsägarna Sverige, 070-512 33 90


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Hufvudstaden

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status