KMR - Avskilj psykiatrin från staten ? låt dem stå på egna ben

Avskilj psykiatrin från staten ? låt dem stå på egna ben

Newsdesk 19/2 20:06

Forna premiärministern och Nobelpristagaren, Sir Winston Churchill, har utsetts som den största britt genom tiderna. Hans mod, beslutsamhet och ledning av det krigsutsatta Storbritannien visade på en klarsynthet utöver det vanliga. Han insåg tidigt vad psykiatrikerna gick för och varnade för dem. Kanske det äntligen är dags att se över kopplingen mellan stat och psykiatri.


?Jag är säker på att det skulle vara klokt att så långt som möjligt begränsa dessa herrars arbete, som är kapabla att utföra enorm skada med vad som mycket lätt kan urarta till charlataneri. De bör stå under strikt övervakning … det är fel att störa ett stort antal friska, normala män och kvinnor genom att erbjuda den typ av konstiga frågor som psykiatriker är specialiserade på. Det finns redan gott om parasiter och opportunister.?


Dagens politiker borde ta lärdom. För när man läser om dagens politiker som satsar miljardbelopp på en psykiatri som inte levererar mer än kaos ju mer pengar de får, så undrar man hur det tänker. De psykiatriska diagnoserna utökas alltmer och fångar in allt fler normala människor i så kallad psykisk ?sjukdom?. Förtidspensioneringarna av unga rasar i höjden. Och folket blir allt sjukare ju mer psykiatri det satsas på ? ingen botas. Psyko Pharma tjänar mångmiljardbelopp. Skattebetalarna står för notan.


En normal företagsledare förstår att man inte satsar pengar på ett projekt eller avdelning som dränerare företaget på pengar, skapar dålig goodwill och kaos. De mäter sina resultat och slutprodukter med statistiker. Men vissa politiker tänker uppenbarligen inte i dessa banor, dess slutprodukter och statistiker mäts i antal röster och omval.


Man kan ta exemplet med psykiatrin i Skåne. I höstas fick psykiatrin där en rejäl rundgång i media för att ha trakasserat och misshandlat patienterna. I januari kom det ett åtgärdspaket, till ytan vällovligt, men skrapar man lite, hittar man mest handlingsplaner för fler regler, vilket det redan finns gott om, men som ändå inte hålls. Sedan olika sätt att mäta saker. Ingen egentlig förändring av psykiatrin som tillfaller patienterna till godo. Och det kostar mångmiljonbelopp.


Psykiatrin bör liksom kyrkan avskiljas från staten ? den bör stå på egna ben och finansiera sig själv. Förmodligen kommer den inte att överleva mer än ett år utan statligt stöd (förutom de enskilda psykiatriker som skriver ut narkotikaklassade preparat ? men det är en polissak) fast det är egentligen ingen förlust eftersom de överlag inte kan prestera några resultat ? förutom minusresultat.


Då först kan alternativen få komma fram ? för de finns. Och då slipper samhället att dräneras på 70 miljarder om året.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status