Asgari of Sweden AB - Båtmotorstölder ökar kraftigt i Sverige - Skydda dig med en GPS-tracker till båt

Båtmotorstölder ökar kraftigt i Sverige - Skydda dig med en GPS-tracker till båt

Newsdesk 12/10 10:48

Båtmotorstölder ökar kraftigt i Sverige

Stöld av båtmotorer blir allt vanligare, speciellt i Stockholm. Huvudstaden har drabbats hårt under 2017, och i detta område har stölderna ökat med nästan 50 % jämfört med förra året. Detta enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Även Larmtjänst, en branschorganisation som vill bekämpa försäkringsrelaterad brottslighet samt att stödja försäkringsbolagens utredningsverksamhet, har märkt av en ökning när det kommer till anmälda båtmotorstölder.

Både Larmtjänst och BRÅ har statistik över båtmotorstölder. Här går det att hitta intressanta trender. Bland annat så har fler stölder skett under vintermånaderna jämfört med tidigare, något som kan bero på flera saker. Många av polisanmälningarna kommer in till polisen från och med april och ökar stadigt fram tills oktober då båtsäsongen är över.

Ligorna som stjäl båtmotorer verkar med andra ord passa på under perioder då båtarna ligger på land. De sena anmälningarna kan även bero på att många upptäcker stölden först när de besöker båten för första gången under året. Även om många båtsällskap och båthamnar har aktiva stöldskyddssystem så finns det även andra smarta sätt att skydda sin båtmotor. Ett sådant sätt är att DNA-märka motorn. Ett annat sätt är att använda sig av GPS-spårare, även kallat GPS-trackers, för att snabbt få reda på ifall motorn är på språng.

GPS-spårare ? en stor fördel gentemot andra skydd. Säkra dig med en GPS-Tracker till båt

Även om DNA-märkning är ett smart och enkelt sätt att skydda sin motor så finns det en stor fördel med att välja GPS-spårare istället. Spåraren märker nämligen av när motorn rör på sig, vilket innebär att du faktiskt får möjlighet att förhindra stölden samt larma polisen i tid. DNA-märkningen fungerar bara när du väl har hittat motorn igen efter stölden, alternativt att en köpare eller polisen upptäcker märkningen.

Marknaden för GPS-trackers har växt och det är inte så konstigt. Mellan valet av att behöva köpa en helt ny båtmotor eller köpa en GPS-spårare för att snabbt få reda på när något händer är valet oftast enkelt. Det finns många GPS-spårare att välja mellan idag, från prisvärda ezTracker, en GPS-tracker som utvecklats av svensken Aria Asgari, till varumärken som Tramigo och många fler. Naturligtvis kan du satsa på både GPS-trackers och DNA-märkning samtidigt, det ena utesluter inte det andra. Tänk på att det skiljer sig mellan olika GPS-spårare, både när det kommer till hårdvara (batteritid, precision m.m.) och till mjukvara (program och användarvänlighet).

Tips för att minimera stöldrisken

En enkel regel att tänka på är att en eventuell tjuv eller tjuvliga vill kunna stjäla din båtmotor så snabbt och smidigt som möjligt. Att göra det omständligt och svårt att stjäla just din motor innebär ofta att de skippar den helt och hållet. Det finns flera sätt att försvåra jobbet för tjuvarna, bland annat kan du låsa fast motorn i en trailer eller stolpe, alternativt fästa en kätting över hela riggen. Se till att skydda din båtmotor du också så slipper du råka ut för en otrevlig överraskning.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status