Besikta Bilprovning i Sverige AB - Besikta förvärvar ClearCar

Besikta förvärvar ClearCar

Newsdesk 8/4 09:21

Besikta förvärvar ClearCar med cirka 80 besiktningsstationer och 140 medarbetare. Det sammanlagda stationsnätet kommer att uppgå till ca 160 stationer från Falun i norr till Ystad i söder.

Sedan avregleringen 2010 har bilbesiktningsbranschen genomgått en snabb utveckling. Idag finns ett flertal olika aktörer på marknaden där Besikta, Opus och Bilprovningen är de största. För kunderna har avregleringen inneburit större tillgänglighet, bättre öppettider och ett bredare utbud av besiktningstjänster.

Den 8 april 2016 förvärvar Volati-ägda Besikta en av de mindre aktörerna ClearCar AB, med cirka 80 besiktningsstationer och 140 medarbetare.

- Genom förvärvet får Besikta en större geografisk täckning med ökad tillgänglighet för kunderna. Detta ger oss också bättre möjligheter att öka säkerheten på svenska vägar, vilket är Besiktas ambition, säger Nicklas Margård, Besiktas vd.

ClearCar fick i februari 2016 sin ackreditering indragen av kontrollorganet Swedac som menade att det fanns brister i besiktningsverksamheten. Förvaltningsrätten inhiberade dock Swedacs beslut och ClearCar har fått tillbaka sin ackreditering tillsvidare.

- Den här sortens mycket ovanliga skeenden riskerar att skada hela branschen. Besikta inledde därför en diskussion med ClearCar för att hjälpa deras kunder de två dagarna som bolaget var stängt. Vi såg snart att det fanns en möjlighet att förvärva bolaget som en del i vår ambition att växa på attraktiva orter och ge säkra besiktningar genom Besiktas kvalitetssäkrade metoder, säger Nicklas Margård.

Från den 8 april och under en övergångsperiod sker besiktningsverksamheten under namnet ClearCar men med Besikta som ägare.

- Besikta har ett etablerat program för kompetensutveckling av nya och befintliga besiktningstekniker, vilket ClearCars personal nu kommer att ta del av. Vi har också en nära dialog med Swedac om hur det kommer att gå till. Under tiden fortsätter ClearCars besiktningspersonal verksamheten som tidigare men från och med nu under Besiktas ledning och ansvar, säger Nicklas Margård.

Under året kommer ClearCars stationer och medarbetare succesivt att införlivas i Besiktas organisation och varumärke.

För mer information, kontakta Besiktas vd Nicklas Margård 010 809 00 10 eller Besiktas marknadschef Daniel Hjortström 010 809 00 30.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status