Bluegarden AB - Bluegarden köper strategiskt tillväxtföretag i Sverige

Bluegarden köper strategiskt tillväxtföretag i Sverige

Newsdesk 11/1 16:04

Skandinaviens ledande leverantör av IT-system för HR- och löneadministration, Bluegarden, har förvärvat det svenska företaget Medvind IT, som erbjuder en av branschens mest innovativa lösningar för tidshantering och arbetstidsplanering. Medvind inlemmas i Bluegardens svenska organisation och systemet för arbetstidshantering planeras bli tillgängligt via Bluegarden i samtliga skandinaviska länder.

Ballerup & Stockholm den 4:e januari 2016. Bluegarden Group har tecknat avtal om att förvärva företaget Medvind Informationsteknik AB [Medvind] ? en ledande IT-leverantör av tidshantering, personalplanering och resursstyrning i Sverige, för ett icke tillkännagivet belopp. Medvind införlivas därmed i Bluegarden Groups skandinaviska koncern. Förvärvet är Bluegardens första på flera år och bolaget ser positivt på fler strategiska uppköp i Skandinavien inom en snar framtid.

Medvind, som grundades 1995, är ett väletablerat företag som är känt i Sverige för hög kvalitet, innovation och specialistkompetens inom tidshantering. Medvind har idag över 100 kunder i Skandinavien, däribland flera svenska kommuner och flera tjänste- och mediaföretag. Medvind och Bluegarden har samarbetat på den svenska marknaden under de senaste tio åren.

"Vårt framgångsrika samarbete med Medvind går in i en ny fas. När vi nu förvärvar bolaget kommer det skapa nya unika möjligheter för oss att erbjuda kompletta, integrerade system och tjänster för HR- och löneadministration. Vi har en strävan att erbjuda våra kunder de mest värdeskapande lösningarna, köpet av Medvind kompletterar vår palett med marknadsledande moduler och säkrar att vi fortsatt är en av branschens starkaste aktörer och kundernas främsta val?, säger Bluegardens CEO i Sverige, Thomas Grönlund.

Medvind öppnar upp för nya tillväxtmöjligheter för Bluegarden Group.
Medvind är en av de ledande leverantörerna av mjukvara för arbetstidsplanering i Sverige, bland annat inom den offentliga sektorn - en sektor som de senaste tio åren har haft ett ökat fokus på resursoptimering. En liknande trend återfinns bland offentlig förvaltning även i de andra skandinaviska länderna. I och med uppköpet av Medvind står nu Bluegarden extra starkt rustat för att växa på marknaden, bedömer Bluegardens CEO i Sverige, Thomas Grönlund och utvecklar:

?I Sverige och Skandinavien har arbetslivet präglats av regleringar och överenskommelser mellan arbetstagare och arbetsgivare, något som svenska it-företag genom åren mött genom utvecklade lösningar för tids- och schemahantering. Framtidens arbetsplats kommer i ännu högre grad än idag präglas av flexibilitet ? både när det gäller arbetstider, arbetsformer och anställda. Det ställer helt nya krav på följsamma administrativa HR-lösningar. På Bluegarden har vi en stark ambition att sätta agendan för moderna verktyg för HR och lön, med Medvind i portföljen står vi starka för att möta den nya moderna arbetskulturen.?

Om förvärvet och den nya framtiden tillsammans med Bluegarden säger en av Medvinds grundare och CEO, Magnus Rådbo:

"Den allt rörligare arbetsmarknaden och krav på integration mellan företagens resursoptimering och individens möjlighet att få ihop sitt liv utanför arbetet, gör att lösningar för flexibel arbetstidsplanering är mycket efterfrågat just nu. Vi ser att potentialen är enorm och vi har upplevt en stor tillväxt de senaste åren. Men för att ta nästa steg, och för att utnyttja hela marknadspotentialen som ligger i den teknologi som Medvind utvecklat, behöver vi större muskler, det får vi nu med införlivandet i Bluegarden. Vår spetskompetens och Bluegardens position och tjänsteutbud inom HR och lön är den perfekta matchningen för fortsatt tillväxt."

Bluegarden har redan idag en betydande marknadsandel i Skandinavien och räknar med att förvärvet av Medvind ger ytterligare hjälp att expandera sin starka position i regionen.

För mer information:
Bluegarden, Roger Karlsson, Marknadschef Bluegarden Sverige,
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status