Bluetooth högtalare

TranslateRSSMobil

Fenzie HB - Bluetooth högtalare

Bluetooth högtalare

Newsdesk 6/4 19:10

Få saker slår bekvämligheten med en bra Bluetooth högtalare, ladda helt enkelt först upp den musik du gillar till din smartphone och para ihop högtalaren med din mobiltelefon helt trådlöst för att därefter spela upp hela din musiksamling var du vill. Från en prislapp under 200 kr till betydligt dyrare premium högtalare, det finns Bluetooth högtalare för alla smaker och budgetar. Denna typ av högtalare blir allt mer populära och intresset bara ökar. Det finns till och med vattentåliga trådlösa högtalare men de billigare sorterna är det inte.

För ett par år sedan fick man ofta ut ett svagt och burkigt ljud ur dessa högtalare men förbättringar av Bluetooth tekniken innebär numera en mycket kapabel ljudupplevelse och dessutom har batteritiden blivit bättre. 

Vad är då Bluetooth? Jo. Bluetooth är enkelt uttryckt en trådlös teknik som gör att två enheter pratar med varandra. När det gäller just Bluetooth högtalare sänder till exempel en surfplatta eller smartphone signaler till högtalaren som i sin tur använder den inbyggda förstärkaren och högtalaren för uppspelning av ljud. Bluetooth är en trådlös standard som kan kommunicera på korta avstånd och upp till tio meter.

Det finns inget snabbare sätt att bli besviken på sitt köp än att spendera pengar för att köpa en Bluetooth högtalare för att upptäcka när du hämtar den på posten att den är större än du väntat dig. Så att du får en högtalare som blir besvärlig att ta med sig. Huvudpoängen med en Bluetooth högtalare är ju att den ska vara liten och kompakt så att den blir enkel att bära med sig men ändå ge ett bra ljud. Den ska vara perfekt att släpa med på familje semestern och inte allt för tung att bära på. Att de är enkla att använda är förstås också viktigt för om det är krångligt tröttnar man fort och slutar använda dem helt och hållet.

De allra flesta är inte ute efter det perfekta ljudet utan vill bara ha ett bra ljud som duger för att lyssna på musik och då duger ett par lite billigare högtalare gott och väl. Det behöver inte kosta så mycket att få en okej ljudkvalitet. När Bluetooth högtalare var nya kostade de mycket men priserna har sjunkit sedan dess, ny teknik är alltid dyrast just när den är ny och i takt med att de blir vanliga blir det billigare. Tillverkarna har satsat mycket på att få fram både en spännande design och ett bra ljud trots ett slimmat chassi.

Nu när sommaren sakta närmar sig är det ett bra tillfälle att införskaffa ett par portabla Bluetooth högtalare för att använda på utflyckten till stranden, campingen eller sommarstugan. Att avnjuta musik i vänners sällskap är väldigt trevligt och det blir naturligtvis trevligare om ljudkvaliten är bra och ljudnivån är tillräckligt hög så att musiken faktiskt hörs fast man pratar med varandra.

Allt fler personer har all sin musik i sin smartphone och den vanliga stereon och tillhörande CD skivor är ett utdöende släkte som få har hemma. Den tekniska utvecklingen går ständigt framåt och i rask takt. Jag själv är så pass gammal att jag har upplevt både LP och CD skivan vilka bara blir mer och mer ovanligt förekommande.

Handla dina bärbara, trådlösa högtalare och hörlurar hos oss på Fenzie. Vi har ett stort urval av olika produkter.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status