Nordskiffer AB - BoKlok ingår ramavtal med Nordskiffer

BoKlok ingår ramavtal med Nordskiffer

Newsdesk 28/6 07:52

BoKlok satsar på miljökloka och prisvärda byggmaterial och skriver ramavtal med Nordskiffer. Nordskiffer har sedan 2015 ett etablerat samarbete med BoKlok men genom ramavtalet väntas volymerna öka markant för det Höganäs-baserade företaget.

BoKlok är ett samarbete mellan IKEA och Skanska med syfte att bygga hållbara bostäder med god design och kvalitet till låga priser. I en undersökning på uppdrag av BoKlok 2016 jämfördes miljöpåverkan mellan åtta olika fasadmaterial och resultatet visade att skiffer och träpanel var bäst ur miljösynpunkt. Skifferns miljövänliga egenskaper är en starkt bidragande orsak till att BoKlok nu ökar användningen av materialet på sina fasader, liksom dess estetiska uttryck och förhållandevis låga pris. Monica Fridlund är skifferexpert och säljare på Nordskiffer och hon ser stora möjligheter genom det nya avtalet.

-Vi har haft en fantastisk bra dialog med Skanska och BoKlok och ramavtalet har redan bidragit till en ökad orderingång. Skiffer är ett miljöklokt material med en mängd möjligheter vad gäller nyans och design. Att BoKlok väljer oss som leverantör hjälper oss att ta kål på myten om att skiffer måste vara exklusivt och dyrt. Skiffer är snarare ett materialval med lång livscykel som håller både kostnader och underhåll nere. För oss på Nordskiffer är miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet viktig. Vi är därför oerhört glada över att en så stor bygg-aktör som BoKlok och Skanska väljer takskiffer på fasad som standard material. Ju fler vi är som värnar om miljökloka materialval i byggbranschen desto bättre, säger Monica Fridlund.

Det ramavtal som BoKlok skrivit med Nordskiffer sträcker sig till december 2019 och omfattar både ytskikt av skiffer och Nordskiffers ventilerade fasadsystem NVFL. Exempel på aktuella BoKlok bostadsprojekt med skiffer på fasad är Glasörten i Bunkeflostrand, Parkstråket i Gantofta och Granen i Södra Sandby.

För mer information kontakta:

Monica Fridlund, mobil: 0730-984 294 e-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Skanska Höganäs

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status