Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap - Börshajen Andra Farhad får Kompassrosstipendiet

Börshajen Andra Farhad får Kompassrosstipendiet

Newsdesk 20/4 05:30

Andra Farhad, 23 år, VD och grundare av Börshajen, tar emot Kompassrosen för att hon ?med varm karisma och stor omtanke öppnar dörrar till en ny ekonomisk värld åt de som själva inte haft mod till förändring.? Börshajen grundades med syfte att göra kapitalmarknaden tillgänglig för alla. Andra Farhad vill få fler grupper i samhället att engageras i sparande tidigt och på så vis skapa en trygg framtid. Den 24 april tar hon emot stipendiet på Kungliga slottet.

Andra Farhad växte upp i Stockholmsförorten Fittja och förstod tidigt vad socioekonomisk utsatthet får för konsekvenser. Som 15-åring fick hon upp intresset att tjäna egna pengar, ett år senare tog hon alla sparpengar och satsade allt på en aktie. Det gick inte särskilt bra, men genom att lära sig om aktiemarknaden hon i dag blivit ett skicklig investerare i aktier. I dag delar hon med sig av sin kunskap till andra.

? Jag är så stolt över att få ta emot stipendiet. Det öppnar nya dörrar för mig ? bland annat ett nytt nätverk av unga ledare och möjlighet att utveckla mitt personliga ledarskap. Min tanke om gratis utbildning väcktes när jag märkte att det fanns en stor efterfrågan på kunskap kring börsen. Genom att göra detta ger jag fler möjlighet till ett långsiktigt sparande som på sikt ger ett bättre liv, säger Andra Farhad.

Börshajen är en snabbt växande utbildningsplattform för sparande och investeringar. I fjol utbildades 1 200 personer och under våren startar nya utbildningar i städer som Malmö, Göteborg och Sundsvall. Ambitionen är att ge fler möjligheten att få en bättre privatekonomi och pension genom att börja investera i god tid. I kostnadsfria utbildningar lärs grunderna ut i vad man behöver veta för att bygga en lönsam portfölj. För att finansiera utbildningarna erbjuds företag annonsering och sponsring ? i Börshajen-bilagan, digitalt och i events.

? Ett exempel på att vi gör skillnad är en ung ensamstående mamma som utbildade sig i höstas och gjorde sina första investeringar efter det. Nu i vår tog hon avkastningen, bokade en resa till Florida och fick tillsammans med sin son uppleva Disneyland, något hon aldrig trodde skulle bli verklighet. Det gör mig riktigt stolt, säger Andra Farhad.

? Värdebaserat ledarskap handlar om att leda utifrån sina egna värderingar och inre kompass, något som årets Kompassrosstipendiater tydligt visar i sitt sätt att leda sig själva och sina verksamheter. Mod, omtanke och handlingskraft är de värderingar som behövs framåt för att möta samhällets utmaningar, säger Rebecca Sundberg verksamhetsledare Stiftelsen Ungt Ledarskap.

Om KompassrosenKompassrosen delas ut för elfte året i rad och hittills har 30 unga ledare fått stipendiet. Bakom stipendiet står Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap. Kompassrosceremonin är den 24 april och stipendiet delas ut av H.M. Konungen på Kungliga slottet. Stipendiebeloppet uppgår till 50 000 kronor per stipendium som delas ut till fyra unga ledare under 25 år. Pengarna ska användas till personlig- och ledarskapsutveckling. Seminariet Ungt Ledarskap äger rum den 12 maj 2017 i Luleå.

För mer information kontakta:
Rebecca Sundberg, verksamhetsledare Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap, 0706 72 84 70 eller epost: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status