SWEDAC ? Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll - Bra resultat för bensinpumparna i norr

Bra resultat för bensinpumparna i norr

Newsdesk 3/11 08:55

Bensinmackarna i Norrbotten får bra betyg. Av alla pumpar som kontrollerats var det bara två som hade kvarstående anmärkning ? och det var inte för att mätarna visade fel. Det står klart efter Swedacs tillsyn av bränslemätare i 11 av länets 14 kommuner

Swedac är myndigheten som är inblandad i tillsynen över det mesta som ska mätas och vägas, till exempel vågar och bensinpumpar. Alla produkter, tjänster och funktioner som ackrediterats av Swedac kontrolleras också med jämna mellanrum.

När turen kom till bränslemätare i Norrbotten sattes 47 bensinmackar under luppen, men bara en station hade kvarstående anmärkning efter att tillsynsprojektet avslutats.

Bränslepumpar på tio olika bensinföretag i Norrbotten kontrollerades; Circle K, Gulf, Ingo, OKQ8, Preem, Qstar, Shell, Skoogs Bränsle AB, St1 och Tanka.

? Det blev ett bra utfall. Macken som fick en kvarstående anmärkning hade nyinstallerade och rättvisande pumpar, anmärkningen handlade bara om hur de var märkta, säger tillsynshandläggare Erik Enqvist på Swedac som ansvarat för projektet.

Bilberoendet är större i Norrbotten än på många andra håll i landet och om bilister oroat sig för att bensinmätaren inte visar rätt, kan de nu känna sig lugna.

? Resultatet visar att man som konsument kan vara trygg med att man får det man betalat för när man tankar bilen. Det är glädjande, säger Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

För mer information:

Erik Enqvist, tillsynshandläggare erik.enqvist@swedac.se  08 ? 406 83 02


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status