Tourism in Skåne - ?Branschöverskridande möten för nya naturupplevelser

?Branschöverskridande möten för nya naturupplevelser

Newsdesk 19/8 08:00

I samband med The Conference och The Festival 26 - 30 augusti, bjuder Tourism in Skåne och Media Evolution in till The Excursion. En testpilot för en ny innovationsprocess, där branschöverskridande möten på sikt ska främja innovationsgraden i Skåne och även leda fram till nya produkter, tjänster och processer. 

Aktiviteten under The Conference har fokus på naturupplevelser i Skåne och hur de kan utvecklas genom digitala lösningar för att möta den framtida urbana internationella besökarens behov. För att släppa loss kreativiteten innebär The Excursion att deltagarna spenderar dagen i Fulltofta Naturcentrum.

The Excursion #1 blir en pilot, men tanken är att formatet ska kunna upprepas med fokus på andra teman. Genom att sammanföra helt olika branscher kan nya samarbeten och idéer uppstå och förverkligas.

 - The Excursion ger företag från olika branscher en möjlighet att utbyta perspektiv, kompetens och kontakter. En förhoppning är att detta så småningom ska leda till nya samarbeten inom produkt- och tjänsteutveckling, säger Maria Larsson, ansvarig för den öppna innovationsarenan CoDest på Tourism in Skåne.

Deltagare från besöksnäringen, kulturella och kreativa näringar, akademin, övriga klustermedlemmar och relevanta branscher handplockas och matchmakas in i grupper baserat på kompetenser och branschperspektiv, där det finns potential för framtida samarbete. Deltagare till eventet i augusti är t.ex. designers, utvecklare inom VR och AI, markägare, boendeföretag, produktutvecklare, upplevelseaktörer, akademin samt gamification/dataspelsföretag.

The Excursion är ett komplement till tidigare speed dating som Tourism in Skåne genomfört tillsammans med Form Design Center inom den öppna innovationsarenan CoDest. Aktiviteten tillsammans med Media Evolution, vid The Festival i anslutning till The Conference 26 augusti, sker inom ramen för klustersamverkan. Det kopplar även an till Tourism in Skånes framtidsprojekt Beyond the Future samt den strategiska inriktningen att lyfta Skåne som en destination för kreativ livsstil.

För mer information, kontakta gärna:
Maria Larsson, 0725-99 83 23, maria.larsson@skane.com

Vi välkomnar journalister att delta i The Excursion den 26 augusti kl 09:00 ? 15.30. Meddela oss om du vill komma.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status