Bravura Sverige AB - Bravura och SAS Institute samarbetar för utbildning av Data Scientists

Bravura och SAS Institute samarbetar för utbildning av Data Scientists

Newsdesk 10/1 10:01

Bravura och SAS Institute lanserar Bravura Data Scientist Program. Med satsningen vill man möta en ökad efterfrågan av specifik kompetens och samtidigt skapa förutsättningar för en ny grupp med specialister att komma ut på arbetsmarknaden.

Data Scientist är en ny yrkestitel som uppfunnits under de senaste åren. Harvard Business Review skrev om detta yrke redan 2012 som ?the sexiest job of the 21 th century?. Sedan dess har efterfrågan ökat kraftigt.

?Det råder brist på den här specifika kompetensen och för många företag är området ett framtida behov. Vi vill vara proaktiva och möta upp behovet från våra kunder och samtidigt erbjuda kandidater att vidareutbilda sig till ett riktigt hett och eftertraktat yrke.? säger Mathias Härenstam från Bravura.

En Data Scientist beskrivs enklast som en multikonstnär, en person som kopplar ihop analyser med affärsutveckling. Till skillnad från en analytiker förväntas en Data Scientist även vara en vass kommunikatör och kunna presentera data och analyser på ett sätt som skapar nya affärsmöjligheter. Enligt Bravura är det en utmaning för företag att hitta människor som kan hantera alla färdigheter som är viktiga i en roll som Data Scientist. Företagen sitter med stora mängder data och behovet av analytisk kompetens som kan tolka detta ökar, samtidigt som denna kompetens behöver förstå affären och kunna skapa värde utifrån tillgänglig data.

I samarbetet rekryterar och anställer Bravura människor med rätt kompetenser för att i anställningen utbildas till Data Scientists via SAS Institute. På så sätt erbjuder Bravura marknaden en personaltjänst med en hyrrekrytering och en utbildning till Data Scientist.

?I Bravuras Data Scientist Program lägger vi fokus på fyra färdigheter som krävs för att arbeta inom området: statistik, programmering och databas, kommunikation och affärsförståelse.? säger Mathias Härenstam från Bravura.

Bravura och SAS Institute ser ljust på att arbeta tillsammans för att utbilda och få ut fler Data Scientists på arbetsmarknaden.

?Det har under de senaste åren varit tydligt att våra kunder har utmaningar att hitta personer med rätt bakgrund och drivkrafter för att jobba med datadriven analys. Tillsammans med Bravura har vi lyckas synka hela kedjan från att hitta, rekrytera och genom utveckling till aktiviteterna behålla talangerna.? säger Patric Hellgren från SAS Institute

Under utbildningsprogrammet kommer kandidaten vara anställd av Bravura och uthyrd till kunden, med intentionen att kandidaten efter ett år går över till en anställning hos kunden. Under programmet kommer kandidaterna även träffas på kompetensträffar där de får möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

?Upplägget ger oss möjligheten att lägga extra fokus och engagemang på kandidaterna under deras intensiva utbildningsår och vi får ett nära partnerskap mellan kundföretag, oss som arbetsgivare och SAS Institute som bedriver själva utbildningen.? säger Mathias Härenstam från Bravura.

På sikt ser Bravura att efterfrågan på Data Scientists kommer att öka ytterligare då fler företag vill kunna jobba djupare med analys av data och samtidigt presentera och använda analyserna på ett sätt som stärker affären.

Om Bravura
Bravura är experter på kompetensförsörjning inom tjänstemannaområdet och har sedan 2008 levererat rekryterings- och bemanningslösningar över hela Sverige. Vi är en engagerad och pålitlig partner som vill förenkla och förbättra rekryteringsprocessen genom en djupare förståelse för både våra kunder och kandidaters behov. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Läs vidare på www.bravura.se.

Om SAS Institute

SAS är ledande inom analys. Genom innovativ analys, affärsintelligens och hantering av data så hjälper SAS kunder över hela världen att ta bättre besluta snabbare. Läs mer på www.sas.com.

Läs mer om Bravura Data Scientist Program.

För vidare frågor, kommentarer och intervjuer kontakta:

Mathias Härenstam ? Chief Business Development Officer, Bravura
+46 73 417 75 04,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

SAS

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status