Bridgestone Sweden AB - Bridgestone har utsetts till världsledare i sitt miljöarbete

Bridgestone har utsetts till världsledare i sitt miljöarbete

Newsdesk 25/10 14:28

Bridgestone har utsetts till ett av världens ledande företag när det gäller hållbar vattenhantering och finns med på ?CDP Water 2017 A-list?. Bland de över 700 företag som granskats av den oberoende miljöorganisationen CDP var Bridgestone ett av 73 som godkändes för A-listan.

Bridgestone-gruppens vattenstrategi inkluderar användningen av kylvatten och ånga i produktionen. Här har Bridgestone satt upp ett mål att minska förbrukningen med 35% per produktionsenhet fram till år 2020, baserad på 2005 års siffror. Fram till 2016 är minskningen 28,5%.

Bridgestone har också applicerat riskanalyser för användningen av vatten vid sina produktionsenheter och samarbetar med affärspartners för en hållbar användning av vattenresurserna. Dessa ansträngningar har lett till att Bridgestone nu finns med på CDP:s A-lista 2017 för vatten.

Bridgestone har också fått högsta betyg, A, i ?CDP 2016 Supplier Engagement Rating? och ingår i ?Supplier Engagement Leader Board? som syftar till att öka kundernas engagemang och snabba på minskningen av utsläpp i hela leveranskedjan.

Bridgestone arbetar aktivt med de globala miljöutmaningarna. Miljö är ett prioriterat område, tillsammans med människor och mobilitet, i företagets strävan att nå nästa nivå vad gäller hållbar tillväxt. Bridgestone har en långsiktig miljövision med sikte på år 2050 och vidare för ett hållbart samhälle. Visionen siktar på att skapa en balans mellan affärsverksamhet och miljöskydd i hela Bridgestone-gruppen.

Den ideella och oberoende organisationen CDP arbetar för att främja en hållbar ekonomi. Organisationen granskar och utvärderar stora företag genom att samla in och publicera information om klimatförändringar, utsläpp, vattenanvändning och andra miljömässiga utmaningar.

För mer information, se Bridgestone Group?s Sustainability Report 2016.

http://www.bridgestone.com/responsibilities/library/

Mediakontakt och mer information:

Vanessa Pihlström, Marketing Specialist, Bridgestone Sweden

Mob: 070-6699414?
E-mail:vanessa.pihlstrom@bridgestone.eu


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status