Beriksson Beriksson - Brittiska craftchokladpionjärerna Rococo lanserar en ny serie Single Origin-choklader i Sverige

Brittiska craftchokladpionjärerna Rococo lanserar en ny serie Single Origin-choklader i Sverige

Newsdesk 1/1 01:00

Det gick inte att ta miste på entusiasmen och passionen när brittiska craftchokladdrottningen Chantal Coady tillsammans med sin man James besökte Formex-mässan i augusti för att själv berätta om sin mångfaldigt prisbelönta choklad när den skulle lanseras på den svenska marknaden. Besökarna som flockades kring Berikssons monter fick höra historien om hur en nyfiken rebellisk konstskolestudent i början av 1980-talet fick upp ögonen för kvalitetschoklad och hur denna passion skulle leda henne att gå i bräschen för bean-to-bar-rörelsen som sedermera kom att förändra hela den brittiska chokladindustrin. Givetvis fick publiken också prova den smakrika chokladen som paret hade med sig, och responsen var överväldigande positiv.

Under hösten har de smaksatta 20 grams chokladkakorna, som designmässigt inspirerats av marockanska kakelplattor, hittat ut till butiker och chokladälskare runtom i landet och lagom till julhandeln lanseras nu Rococos Single Origin-choklader, där man låter kakaobönor från speciellt utvalda plantager få stå i centrum för unika, mångfascetterade smakupplevelser. Terroir och jordmån är ord som vi för det mesta förknippar med vin men de är precis lika centrala begrepp i Rococos chokladvärld. Peru, Madagaskar, Dominikanska republiken och den mytomspunna Chuao-dalen i Venezuela är platser vars mikroklimat och geografiska lägen alla ger helt olika karaktärer till kakaobönorna som växer där, och därigenom också till den färdiga chokladen. Här kan den som låter sig smaka hitta toner av alltifrån aprikos och körsbär till mandel, honung, citrusfrukt och nyslaget hö. Det är choklad av högsta klass som visar att Rococo vägrar tumma på kvalitén. Chantal Coadys passion och fingertoppskänsla är tydlig, och att döma av det svenska gensvaret så har Storbritanniens chokladdrottning definitivt fått många fans bland landets chokladälskare.

Rococos Single Origin-choklader lanseras i fyra varianter:

Peru, Chanchamayo 63 % kakaohalt

Dominikanska republiken 63 % kakaohalt

Madagaskar 64 % kakaohalt

Venezuela, Chuao 70 % kakaohalt

Rococos Single Origin-chokladkakor väger 70 gram och kostar ca. 80-95 kr och finns hos återförsäljare som erbjuder choklad med hög kvalitet. För att se listan på återförsäljare för Rococo, klicka här.

Läs mer genom att klicka här. Ladda ner bilder från Rococo här. Har du frågor får du gärna mejla Markus genom att klicka Till pressmeddelandet

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

DMCA.com Protection Status