Bukowskis - BUKOWSKIS NU STÖRST I SKANDINAVIEN PÅ KLOCKAUKTIONER

BUKOWSKIS NU STÖRST I SKANDINAVIEN PÅ KLOCKAUKTIONER

Newsdesk 14/11 10:19

Igår avslutades Bukowskis första stora klockauktion, Important Timepieces, i en fullsatt och mycket aktiv sal på Berns i Stockholm. Det högsta slutpriset, 1 286 000 kr, nådde Rolex Cosmograph Daytona, en modell även känd som "Paul Newman" efter dess mest kända bärare.

Klockspecialist Tony Frank:

?Nu har vi satt Bukowskis klockauktioner på kartan både nationellt och internationellt. Höjdpunkter på auktionen var de många udda och ovanliga objekten i mycket gott skick.

121 ovanliga objekt såldes till slutpriset 7,85 milj SEK. Se highlights och slutpriser på hela auktionen här: https://www.bukowskis.com/sv/news/1049

De höga priserna och det digra utbudet visar att marknaden för klockor av kvalitet nu verkligen är etablerad både i Sverige och internationellt. Bukowskis klockspecialister Tony Frank och Mikael Wallhagen sammanfattar auktionen:

Tony Frank: hur känns det nu efter det sista hammarslaget på den första stora klockauktionen på Bukowskis, Important Timepieces:
?Det är alltid pirrigt innan men det känns oerhört bra. Det var ett stort intresse och vi hade mycket bra objekt. Vi har också attraherat många nya utländska kunder från Schweiz, USA, Italien och UK. Nu har vi satt Bukowskis klockauktioner på kartan både nationellt och internationellt. Höjdpunkter på auktionen var de många udda och ovanliga objekten i mycket gott skick. Jag vill speciellt lyfta fram nr 24 Omega Railmaster och 114, den fina Nina Rindt från Universal.

Mikael Wallhagen om auktionens dyraste objekt Rolex Cosmograph Daytona "Paul Newman" med slutpriset 1 286 000 kr:

?Intresset är alltid stort för Rolex Paul Newman. Den här var dessutom i utmärkt skick! Så vi förväntade oss faktiskt att den skulle sticka iväg.

Mikael ? hur ser framtiden ut för klockauktioner i Skandinavien?

?Den ser mycket lovande ut. Intresset för kvalitetsklockor växer stadigt och kunderna blir allt mer kunniga och engagerade vilket verkligen är roligt. Det är dock ett område som kräver expertis för att undvika fallgropar så där har auktionshus som Bukowskis en stor roll att spela.

För mer information, kontakta klockspecialister

Tony Frank, +46 73 940 08 21

Mikael Wallhagen, +46 73 940 08 20


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status