Elmia AB - Business Sweden kommer till Elmia för att diskutera cleantech-möjligheter i Ukraina

Business Sweden kommer till Elmia för att diskutera cleantech-möjligheter i Ukraina

Newsdesk 6/9 06:00

Marknaden för cleantech i Ukraina är inne i en expansiv fas och intresset för svenska företag är stort. Det kommer att synas inte minst på Mötesplatsen för det hållbara samhället (VA-mässan, Fjärrvärmemässan och Elmia Avfall & Återvinning) som hålls den 27-29 september på Elmia i Jönköping. Då arrangerar Business Sweden en workshop för företag inom cleantech som är intresserade av etablering i Ukraina.

Business Sweden vill nyansera bilden av Ukraina och samtidigt presentera de affärsmöjligheter som finns i landet. Därför anordnar man workshopen Ukraine in focus ? Cleantech opportunities for Swedish companies på Mötesplatsen för det hållbara samhället.

? Intresset för svenska lösningar inom miljöteknik är stort i Ukraina och svenska företag inom cleantech har ett gott anseende. Vi vill visa att det finns möjligheter för både affärer och finansieringsstöd, säger Mona Hedenskog, Senior Project Manager/Desk Officer på Business Sweden i Stockholm.

Under en förmiddag behandlas allt från det ekonomiska läget och utvecklingen inom den kommunala fastighetssektorn, till affärs- och finansieringsmöjligheter. Workshopen leds av representanter från Business Swedens kontor i Ukraina.

Efterfrågan på miljötekniklösningar inom VA, fjärrvärme och avfallshantering är omfattande i Ukraina. Samtidigt pågår en rejäl modernisering av landets många kommunala fastigheter. För de företag som vill etablera sig i landet finns finansieringsstöd att söka från exempelvis Världsbanken, Europeiska banken för återbyggnad och utveckling (EBRD) samt Nordiska miljöfinansieringsbolaget (Nefco).

? Våra kollegor som håller i workshopen har en nära och bra kontakt med den inhemska marknaden. Om man har frågor eller funderingar kring landet är det här ett alldeles utmärkt tillfälle att ställa frågor till dem, säger Mona Hedenskog.

Workshopen är en del av Sweden-Ukraine Cleantech Initiative som i sin tur är ett samarbete mellan Business Sweden och Sveriges ambassad i Ukraina. Fler aktiviteter fortsätter under hösten och dessutom har Utrikesdepartementet kontinuerliga informationsträffar om affärsmöjligheter i regionen.

Läs mer om workshopen:

www.elmia.se/avfall-atervinning/Program/Workshop-Ukraine-in-focus


För mer information:

Tanja Lundberg, mässansvarig för Elmia Avfall & Återvinning, 036-15 21 03,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status