Fågelviksgruppen AB - Cabonline Group (f.d Fågelviksgruppen) stärker ledning och styrelse

Cabonline Group (f.d Fågelviksgruppen) stärker ledning och styrelse

Newsdesk 28/1 10:14

Thomas Ekman (46) har utsetts till Verkställande Direktör för Cabonline Group och tillträder sin tjänst i april.

Thomas är sedan 2011 VD för Tele2 Sverige och var dessförinnan marknads- och försäljningschef på Tele2. Han har tidigare haft ett flertal ledande befattningar inom Modern Times Group MTG såsom försäljningschef för Viasat, Sverige- och Norgechef för MTG New Media. Thomas började sin karriär på 90-talet som säljare och försäljningchef inom Electrolux. Thomas har en M.Sc Ba&Econ från Stockholms universitet.

Han efterträder Ole Oftedal som blir styrelseordförande i Cabonline Group.

  • Jag är mycket glad över att Thomas kommer till oss. Thomas har en stark ledarerfarenhet från olika branscher inom försäljning, produktutveckling och företagsledning. Han har genomfört mycket framgångsrika förändringsprojekt, utvecklat försäljning och varit drivande i att utveckla telecommarknaden. Tele2 Sverige har i en stark konkurrenssituation de senaste fem åren med Thomas som VD utvecklats mycket väl. I det expansiva läge som både taximarknaden och Cabonline Group nu befinner sig så är Thomas en nyckelperson och en mycket viktig förstärkning, säger Ole Oftedal.

För att förtydliga koncernens position som ledande teknikleverantör samt ytterligare stärka den internationella närvaron, har styrelsen beslutat att byta namn på koncernen från Fågelviksgruppen till Cabonline Group.

  • Det finns få marknader som kommer genomgå en sådan förändring framöver som hur vi förflyttar oss. Fler och fler människor flyttar till städer och fler och fler väljer att inte skaffa egen bil. Modern och uppkopplad teknik vänder upp och ner på en traditionell bransch som taxi och sätter kunden i fokus på ett helt annat sätt än tidigare och här är Cabonline Group med sin långa erfarenhet från taxibranschen kombinerat med ett högt teknikkunnande, där man är en av de främsta i världen, bäst positionerade att leda och driva den förändringen. Jag ser verkligen fram emot att leda Cabonline Group och göra taxi enklare och mer tillgängligt för alla med bättre service och högre kvalitet, säger Thomas Ekman.

Ytterligare förstärkningar:

  • Olof Fransson (41) har utsetts till CFO för Cabonline Group. Olof har en lång CFO erfarenhet bl.a. inom Carema Care och Head of Business Control i TeliaSonera.
  • Ronnie Bodinger (42) har utsetts till CIO för Cabonline Group. Ronnie har haft liknande befattningar inom Modern Times Group och Avanza, där han som en av grundarna byggde den nya arkitekturen och IT-plattformen.
  • Styrelsen har dessutom förstärkts med James Mitchell H.I.G Capital, Andreas Rosenlew, Managing Partner på Grow och Jon Risfelt tidigare VD på American Express och Europolitan.
  • Cabonline Group har sedan förvärvet i april 2015 utvecklats mycket väl. Förstärkningarna i ledning och styrelse som vi presenterar idag kommer vid en viktig tidpunkt då bolaget befinner sig i stark utveckling med stora investeringar i ny ledande teknik, utökat kvalitetsarbete, nya kundorienterade marknadskoncept och dessutom fortsatta förvärv, säger Carl Harring, Managing Director H.I.G Capital.

För ytterligare information kontakta:

Ole Oftedal, VD Cabonline Group tel +46705927599

Carl Harring, Chairman Cabonline Group tel +447803046219


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Tele2 Modern Times Group Electrolux

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status