Canon - Canon Europe Ltd. presenterar en revolutionerande ny teknik som kommer att förändra rullmatade storformatsutskrifter

Canon Europe Ltd. presenterar en revolutionerande ny teknik som kommer att förändra rullmatade storformatsutskrifter

Newsdesk 14/9 13:01

Canon lanserar en ny utskriftsteknik med UVgel. Den unika tekniken kommer snart att användas i en ny serie skrivare med matning från rulle till rulle. Leverantörer av storformatsutskrifter får här en oöverträffad kombination av produktivitet, bildkvalitet, användningsområde, automatisering och låg driftskostnad.

?Utvecklingen av den här revolutionerande nya tekniken startade genom nära samarbete med våra kunder och återförsäljare och genom en betydande investering inom forskning och utveckling?, säger Jeppe Frandsen, Executive Vice President för Canon Europas Industrial & Production Solutions. ?Bättre produktivitet och kortare omloppstider ligger alltid i framkant när det gäller våra kunders behov. Vi har jobbat hårt för att kunna erbjuda utskriftsleverantörer och återförsäljare ett stort steg framåt när det gäller produktionstryck från rulle till rulle. Vi kan stolt berätta att vår nya teknik tar hand om begränsningarna inom eko-solvent utskrift och latexutskrift genom att mer bläck kan sprutas ut snabbare på utskriftsmaterialet. Den här nya tekniken kommer att driva fram en generation av rullmatade skrivare som hjälper våra kunder att höja effektiviteten inom tryckproduktion, sänka driftskostnaderna och nå lönsam tillväxt i sina verksamheter.?

Viktiga egenskaper och fördelar med UVgel-teknik:

 • Canons helt och hållet nya UV-beständiga bläck, som gelatiserar direkt vid kontakt med utskriftsmaterialet. Resultatet blir exakt punktplacering och områdeskontroll med perfekt återgivna bilder i hög hastighet.
 • De solventa bläckens stora färgomfång kombineras med de miljömässiga fördelarna och säkerheten hos latex- och UV-bläck.
 • Supertunn bläckspridning, nästan utan urskiljbar fysisk profil, och den lägsta bläckåtgången minskar utskriftskostnaderna med upp till 40 % jämfört med eko?solvent och latex.
 • Allt detta ger kostnadseffektiv, giftfri, färgbeständig, högkvalitativ utskrift på nästan alla flexibla mediatillämpningar.

  UVgel-tekniken innehåller flera nya maskinvarutekniker från Canon:

 • Avancerad ?nästa generations? piezoelektrisk skrivhuvudsteknik, som använder patenterad akustisk sampling och snabbt övervakar munstyckenas prestanda under själva utskriften.
 • Ett unikt undersystem med LED UV-skydd som jobbar helt oberoende från utskriftssystemet och säkerställer identisk timing för varje liten droppes utsprutnings- och härdningsförfarande. Resultatet blir oöverträffad konsekvens i hela den utskrivna bilden.
 • Ett LED-baserat UV-system som gör materialet hållbart, utan att använda värme. Detta underlättar utskrift på de allra tunnaste och mest värmekänsliga flexibla utskriftsmaterial.
 • Kontinuerlig, snabb kompensation för munstyckenas prestanda underlättar oövervakade utskrifter och minskar slöseri.
 • ?Vår strategi är att fokusera på växande marknader och erbjuda avgörande produkter som kan hjälpa både våra kunder och partners?, säger Jeppe Frandsen. ?Marknaden för grafiska tillämpningar, inklusive skyltar i storformat, växer snabbt och de volymer som skrivs ut på rullmatade skrivare ökar från år till år*. Dessutom behöver mer än 40 % av beställningarna utföras inom 24 timmar**, något som visar det tempo och de förväntningar som är vanliga inom den här branschen. På Canon är vi stolta över att fortsätta vårt engagemang för att våra kunder och partners ska kunna bemöta 2000?talets krav inom tryckproduktion.?

  Canons nya utskriftsteknik med UVgel kommer att användas i ett antal nya rullmatade skrivare, där den första blir en högproduktiv 64? rullmatad skrivare som släpps våren 2017. Den betydande investeringen i den här nya tekniken visar Canons fortsatta engagemang att bli ledande på den grafiska marknaden, något som redan är verklighet när det gäller UV-flatbäddsskrivare ? via den lovordade och marknadsledande serien Océ Arizona.

  Jeppe Frandsen sammanfattar: ?Vi ser fram emot att få visa det här genombrottet vid speciella evenemang för återförsäljare och kunder runt om Europa i år.?

  * IT Strategies, Wide Format Ink Jet Graphics Summary 2015
  ** Wide Format Printing Critical Element in the Communications Mix, InfoTrends 2013


  Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

  Till pressmeddelandet

  Teckenstorlek

  Tipsa

  Blogga

  Skriv ut
  LÅNEFÖREMEDLARE:  ALLA LÅN:
  - låna pengar snabbt?
  - lån utan uc?
  - lån med betalningsanmärkning?

  Beställ årsredovisningar gratis!

  Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

   

   

   

   

  DMCA.com Protection Status