Stockholms Läns Blåsarsymfoniker - Cathrine Winnes ny chefsdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna

Cathrine Winnes ny chefsdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna

Newsdesk 24/11 08:21

Cathrine Winnes blir ny chefsdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna. Hon tillträder som konstnärlig ledare redan nu, men börjar tjänsten som chefsdirigent säsongen 2016/2017.


? Vi är mycket glada över att kunna rekrytera en så kompetent och efterfrågad chefsdirigent som Cathrine Winnes. Hennes positiva energi fungerar utmärkt med Blåsarsymfonikernas sätt att arbeta på. Tillsammans kommer hon och Blåsarsymfonikerna skapa fina musikaliska möten för både publik och medverkande på scen, säger Blåsarsymfonikernas och Musikaliskas VD Ola Bjerding.

Cathrine Winnes har tidigare samarbetat med Blåsarsymfonikerna och tycker att det genast uppstått en fin musikalisk kemi mellan dirigent och orkester.

? Med Blåsarsymfonikerna kändes det omedelbart rätt. När orkesterns musikaliska nivå dessutom är så hög som här, känns det som om alla möjligheter finns där att skapa fantastiska konsertupplevelser, säger Cathrine Winnes.

? Det var fantastiskt roligt att bli tillfrågad om att bli chefsdirigent, det är en stor ära. Blåsarsymfonikerna är ju en nyfiken och orädd orkester som alltid är sugna på att utforska och utveckla sig. Tillsammans ska vi nu göra friska val i programläggningen både i form och innehåll. Vi ska använda den tradition vi har idag, och utveckla konstmusiken ytterligare. Ett av mina mål att publiken ska få oväntade konsertupplevelser, säger Cathrine Winnes.

? Konsertsalen på Musikaliska tycker jag är en av de vackraste i hela Sverige. Att arbeta i en sådan lokal är i sig själv en inspiration!

Cathrine Winnes är utbildad orkesterdirigent vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och Norges Musikkhøgskole med diplomexamen 2004. Just nu är hon chefsdirigent och konstnärlig ledare för Östgöta Blåsarsymfoniker.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status