Cherryföretagen - Cherry fortsätter att investera inom Nätspel och förstärker ledningen

Cherry fortsätter att investera inom Nätspel och förstärker ledningen

Newsdesk 1/12 13:46

Cherry fortsätter att investera inom affärsområdet Nätspel. VD Fredrik Burvall kommunicerade idag förändringar inom affärsområdet Nätspel där Jonas Wåhlander tillträder som VD. Förstärkningen av ledningen har sitt syfte i att ytterligare stödja Cherrys höga ambitioner inom Nätspel att fortsätta leverera hög tillväxt och förbättra lönsamheten ytterligare.

Med sin utgångspunkt från Malta har Nätspel blivit en allt viktigare hörnsten för gruppen. Till följd av flertalet förvärv och operationella förbättringar har affärsområdet nu nått förbättrade lönsamhetsnivåer, samtidigt som man når en tillväxt som är högre än marknadens och därmed tar marknadsandelar. Under tredje kvartalet representerade affärsområdet 70 procent av Cherrys totala omsättning. Cherry, som blivit utsett till ?Online Gaming Operator of the Year? vid International Gaming Awards de två senaste åren, fortsätter nu att investera för fortsatta framgångar.

Med effekt från 1:a december har Jonas Wåhlander utsetts till Chief Executive Officer (CEO) för affärsområdet Nätspel. Jonas bär med sig 15 års erfarenhet från ledarskapsroller inom flertalet verksamheter med grund inom rörlig bild, online och underhållning, senast i en roll som VD för Universal Sony Pictures verksamheter i Norden.

För att ytterligare ge styrka till affärsområdet Nätspel kommer nuvarande Chief Operating Officer (COO) Marius Andersen vara kvar inom affärsområdet och rapportera till Jonas Wåhlander. Marius har utsetts till Chief Growth Officer (CGO) och ansvarar i den nya rollen för att leda Nätspel mot dess höga tillväxtmål genom etablering på nya marknader och partnersamarbeten.

?Cherrys långsiktiga strategi är att generera lönsam tillväxt inom Nätspel, såväl genom organisk tillväxt som via förvärv. Med dessa förändringar i ledningen förstärker vi Nätspels möjligheter att fortsätta växa i en högre takt än marknaden och med förbättrad lönsamhet. Med Jonas Wåhlander ombord adderar vi förstärkt ledarskap och erfarenhet från verksamheter och affärsmodeller som agerar med stor transaktionsmängd, i hög takt och ständigt med konsumenten i centrum. Marius Andersen har varit oerhört värdefull för vår extraordinära tillväxt under senare år, och vi är tacksamma för att kunna behålla Marius kunskap och erfarenheter i en roll som kommer optimera hans yrkeskunnande.? ? säger Fredrik Burvall, VD Cherry AB.

?Jag ser fram mot att ansluta till ett lojalt, kompetent och starkt team att leda framåt på Malta, i vilket jag uteslutande ser möjligheter. Cherry har en lång tradition, till det visat att man har goda värderingar och starka varumärken att skörda ur. Man har ett starkt fokus på att vara framtidsorienterad och senare tids resultat visar att man tagit rätt utstakad väg. Vår ambition kommer fortsatt vara att ständigt hitta nya marknader, samarbetspartners och agera som ledare, vilket jag kommer göra allt jag kan för att bidra till.?- säger Jonas Wåhlander, VD Cherry Malta.

?Affärsområdet Nätspel har haft en stark utveckling de senaste åren, och det är med spänning jag ser fram mot att anta denna viktiga roll, som uteslutande handlar om att maximera vår tillväxt. Jag ser fram mot att fortsätta bidra till Cherry Nätspels fortsatta expansion på nya marknader och via nya samarbeten och fortsätta slå marknaden i tillväxttakt.? ? säger Marius Andersen, CGO.

Cherry ABs övriga affärsområden påverkas inte av dessa förändringar.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Burvall, vd och koncernchef Cherry AB (publ), Telefon 08- 514 969 52, 0709-279 632,

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

DMCA.com Protection Status