Cherryföretagen - Cherry förvärvar NorgesSpill och affiliatebolag

Cherry förvärvar NorgesSpill och affiliatebolag

Newsdesk 21/12 10:24

Cherry har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i maltabaserade Moorgate Media Ltd. Bolaget äger affiliateavtal där de är verksamma inom samarbetet för Web Resort. Cherry förvärvar även 100 procent av domänen, kunddatabasen och spelsidan avseende NorgesSpill.com.

Cherry kommer att betala 4,0 miljoner euro för 100 procent av aktierna i Moorgate Media Ltd för affiliateverksamheten. Förvärvet förväntas bidra positivt till såväl Cherrys intäkter med 0,4 miljoner euro som EBITDA med ca 1,2 miljoner euro på årsbasis, med start under det första kvartalet 2016. Idag redovisas affiliateverksamheten som en kostnad inom affärsområdet Nätspel. Förvärvet kommer skrivas av på 5 år.

I tillägg till detta förvärvas NorgesSpill.com för 0,75 miljoner euro. Förvärvet av NorgesSpill.com förväntas bidra med ca 0,3 miljoner euro till Cherrys EBITDA.

Förvärvet av Moorgate Media Ltd betalas med aktier och där teckningskursen är baserad på den genomsnittliga stängningskursen för Cherrys aktie för perioden 16-23 december. Förvärvet av NorgesSpill betalas 0,6 miljoner euro kontant under Q1 2016 och 0,15 miljoner euro när NorgesSpill.com har migrerats till Cherrys plattform.

Fredrik Burvall, VD Cherry, kommenterar: "Vi är väldigt glada att addera ytterligare förvärv som stärker både vårt resultat och kassaflöde. NorgesSpill.com kommer att migreras till vår plattform under 2016 och vi bedömer också att utsikterna för kunna vidareutveckla verksamheten är goda.?

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Burvall, vd och koncernchef Cherry AB (publ), Telefon 08- 514 969 52, 0709-279 632,

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

DMCA.com Protection Status