Cherryföretagen - Cherryägda Game Lounge tar steget in i Tyskland och England via förvärv

Cherryägda Game Lounge tar steget in i Tyskland och England via förvärv

Newsdesk 22/8 09:44

Det ledande affiliatenätverket Game Lounge har tecknat ett avtal om att förvärva tillgångarna i det anrika affiliatebolaget Interclick Limited, som under 14 år varit verksamma mot den tyska och engelska marknaden. Köpeskillingen uppgår till 1,5 miljoner dollar där Game Lounge förvärvar ett 40-tal domäner och affiliate konton.

Förutom ökade intäkter innebär förvärvet att Game Lounge stärker sig inom affiliate-segmentet ytterligare och tar steget in på den stora tyska- och engelska marknaden som växer kraftigt i Europa.

Köpet finansieras kontant helt av Game Lounges verksamhet och förvärvet förväntas öka omsättningen med cirka 1,3 miljoner euro och EBITDA med mer än 1 miljon euro per år. Investeringen bedöms betala av sig inom mindre än 1,5 år. Förvärvet kommer integreras i Game Lounge existerande verksamhet och skapa nya externa affiliate-intäkter och stödja Cherrys varumärken.

Jonas Cederholm, VD för Game Lounge, kommenterar: ?Vi är mycket glada att ha träffat en överenskommelse med Interclick Limited, som har lång erfarenhet från affiliation. Både den tyska och engelska marknaden är väldigt stora och växer kraftigt. Förvärvet av Interclicks tillgångar påskyndar vår strategi och expansion utanför Norden och förvärvet kommer ha ett positivt bidrag från dag ett.?

Fredrik Burvall, VD för Cherrykoncernen, kommenterar: "Förvärvet av domänerna ger Cherry och Game Lounge en starkare position inom affiliatesektorn och i synnerhet på den tyska och engelska marknaden. Vi har varit väldigt nöjda med Game Lounges utveckling och detta förvärv ligger väl i linje med Cherrys expansionsplaner. Affiliatemarknaden är en viktig del av onlinespelsindustrin och Cherry fortsätter att stärka sin verksamhet med detta förvärv.?


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonas Cederholm, VD Game Lounge Ltd, Telefon +356 991-70 863, Email: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status